Всички имаме коли, нали ?
plamen_peev - специалист
Привет съфорумци. Купихме си новичък Nissan Juke. Натъпкан си е с каквото си се сетите и има и оригинална навигация. Не че сме ги искали всичките глезотии ама 4+4 няма варианти на оборудването. Та имаме навигация ама хоп.... изненада-а-а! България и Румъния са бели петна. Е показва ми в коя част на БГ-то сме. Има ли знаещи по въпроса, как и от къде да се сложат карти на България. Разбира се заплащаме за услугата. Повтарям навигацията е оригинална, сигурно има някакъв код. Има и слот за SD карта, като на моята SD карта е оригиналната карта на Европа но оказва се, че БГ и Румъния не са в Европата. Чакам мнения. Благодаря предварително
mladkal - майстор
За да не береш ядове с гаранционни условия и подобни уловки се обърни към дилъра от когото сте си закупили нисанчето. Писменно запитване и писмен отговор (от тяхна страна) -връзваш си гащите. Различни варианти граничат с известен риск -не малък.
Да Ви е честито и да си го търкаляте безаварийно.
25th Hour - специалист
Специално навигациите на Нисан са доста зле. Предните бяха с диск сега са с карта, но Европа просто не ни брои за живи и няма съвместимост, така че за момента пиеш вода...

Аз питах на доста места, включително в офф роуд форума, където има хора, които разбират но няма...

Вие като взимахте джуката не се ли поинтересувахте за тия навигации... изобщо не стават за тук а не са малко пари...
Mega - специалист
Картата на Нисан е кофти, но все пак България има големите градове. Така, че се объни към Нисан да ти продадат диска. Един приятел има X-Trail и има карта на България, макар и кофти карта! Бяхме и до Тасос и там дава, че сме в морето. Да се чудиш за какво ти е страхотната им навигация ;)
Mc Queen - специалист
Ще ти СПАМ-на малко темата.
Ама наскоро и аз търсих за един приятел карта на България за неговата Тойота ( пак Японска глезотия)
И нищо не намерих. Почти навсякаде по форумите съветита са:
"Използвай външен GPS навигатор".
Понеже оригиналните карти за България ( поне за Тойота ) са много оскъдни.
Дано успееш да намериш своята карта.
SEV - специалист
Колега аз карам пежо 607 -2009г. имах същия проблем като теб,единственото което се случи че платих на СФА едни пари за някаква псевдо карта за БГ.Моя съвет е,както споменаха колегите външен GPS навигатор.
Mega - специалист
Малко спам, но е крайно време от EU да направят както със зарядните за телефоните и GPS системите да са с една карта, не може всяка фирма да си прави карти и все да ни няма никъде. Има добри карти на България да ги купят и да ги сложат. Бълха ги е ухапала. Пък и са цифрови, преноса не е проблем! Иначе за какво искат една купчина пари за навигация по колите?
plamen_peev - специалист
Благодаря на всички отзовали се. Малко се бях "отплеснал" та извинение за закъснелия пост.
Значи дилъра вече сме го питали - идея си нямат кога и как ще стане.
На въпроса защо не сме се интересували предварително - ами явно не сте поглеждали автомобила. Версията 4х4 е натъпкана с всичко нужно и ненужно. Не че сме я искали просто си беше вътре. За пример единствената опция бе кожен салон. за друг нажигатор е ясно. Аз и до сега не съм ползвал такъв навигатор, щото главно пътувам из БГ-то и не ми е нужен. Просто си го има в машинката и си мислех, че може да се намери някакъв чалъм. То нашите хакерчета какво ли не хакват та една нисанска навигация ли ще им се опре. Идеята ми бе да се вземат карти (хубави) и да се трасформират така че нисанската навигация да ги чете.
Като няма начин здраве да е! И вие да сте здрави и весели празници.
АКО ВСЕ ПАК НЯКОЙ СЕ СТИ ЗА НАЧИН ПИШЕТЕ. Може и на лични ако е "тайна"

Тема "Навигация за Нисан - оригинална" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: