Всички имаме коли, нали ?
h_service - специалист
Здравейте,
Искам да си купя парктроник,но въобще не съм запознат с темата . Гледах някакви модели,но тези парктроници от класа до 150 лв. нямат големи разлики в характеристиките,но цените им се различават и то доста. Дайте съвети за фирми и модели.
dundurma - специалист
ето ти съвет от човек,минал около1000000км,не можеш ли да караш парктроника е само -хвърлени на вятъра пари..........а тези от 150лв. вършат работа,ма са китайски от най-китайските.разгледай за едни,които се лепят от ВЪТРЕШНАТА страна на бронята
torbalan - Дървен философ
първо да кажа, че не съм шофьор... никога дори не съм правил опит да изкарвам книжка...

но...

нашата кола има фабричен парктроник и с помощта му жена ми (само тя шофира в къщи) паркира на разстояние около 5 см. до стена...
мисля, че не ни е подвеждал никога до сега...
случва се да реагира на високи треви около паркинга, но това не е болка за умиране...

за тези, които се монтират допълнително, и аз не съм чувал добри отзиви...
penata - специалист
http://www.eps-bg.net погледни тук електромагнитен сензор за паркиране без пробиване на бронята и пр.
пп сръчния човек може да си го направи сам дори-руснаците имат доста схемки публикувани

http://www.parkingdynamics.co.uk/
още:http://www.iv-auto.com/product_info.php?products_id=31
h_service - специалист
ще се въздържа,за сега . До тези пари и аз виждам,че няма нещо хубаво..макар,че един приятел има една машинка за 70 лв и е доволен :?
mien - специалист
Лично мое наблюдение е парктроника на моята кола.Купих го за 55лв. и е с шест датчика(два отпред/4 отзад)Задните не съм ги монтрал щото няма смисъл и сега имам два сензора в резерв.Много съм доволен от работата му.Китайски е но си изпълнява задачките за които е .Реагира от 1.20м до 0.40м,мерил сум го с метъра и е верно,единствено прави грешки когато колата е много мръсна(забърсвам сензорите и е Ок) и когато вали силен дъжд.
Мога да го снимам при желание... но не точно сега че вали....
eurogas - специалист
Скоро монтирах такова устройство на джипката на жената (на мен не ми е нужно), има черири задни и два предни датчика и екран който показва кой датчик е задействан както и дава повишаващи се звукови сигнали.

Купих го за 90 лева без монтаж ( сам си го монтирах), работи прекрасно, въпреки големите размери на джипката вече година нямаме нито една драскотина по броните, аз съм доволен от инвестицията. :yawinkle:
maxuel82 - специалист
Относно пернишкия парктроник някой случайно да знае откъде мога да си намеря кука за теглич за Лада ??? Че рамката я имам но куката са я откраднали преди време а ми трябва теглича за да не слагам теглич на моята кола :-D а ладата е на дядото ама трябва да му намеря кука !? Ако някой има или знае откъде мога да си намеря нека да сподели? Може и стара и ръждива :-D
h_service - специалист
ще си купя на 100% парктроник,но още си търся оферта .

Тема "ПАРКТРОНИК" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: