Всички имаме коли, нали ?
RAPTOR - специалист
Отварям тази нова тема в отговор на повишаващата се цена на горивата.Имам въпрос- някой пробвал ли е да почиства-филтрира отработено масло чрез центрофуга?Изчетох доста литература по въпроса,но всичко което се отнася до филтриране на масла чрез центрофуга е свързано със слънчогледовото масло и преработката му в биодизел.Според производителите на въпросната центрофуга,при филтриране на отр. масло ,то придобива малко по-лъскав цвят и по-рядка консистенция.Ако някой знае резултати или други начини да сподели.С дънки пробвах-не става.

Прикачен файл

centrifuge_setup_2.jpg
centrifuge_setup_2.jpg (25 KиБ) Видяна 8104 пъти

Прикачен файл

centrifuge_plans_1.jpg
centrifuge_plans_1.jpg (107.97 KиБ) Видяна 8104 пъти

Прикачен файл

011.jpg
011.jpg (114.54 KиБ) Видяна 8104 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
Потърси за Белилна пръст.
torbalan - Дървен философ
RAPTOR, ти да не мислиш, че като очистиш маслото от механичните примеси - то ще стане като ново?
25th Hour - специалист
Цените са високи, но народа изперква сериозно. Тая каша как ще мине през системата, че и през помпата, ква е тяя дюза, която ще я пръска и каква е тая температура, която ще пали сместа... изобщо аз не знам как ги мислите тия работи.

В другата тема чета и за сгъстеният въздух.. същата работа- едни налягания, едни горения и КПД с 2 думи фантасмагории..

Единствената алтернатива е ел. мотора- постоянна мощност от 0 до като не откачи, бърза реакция и смяна на режимите- само един проблем- няма или поне не показват батерията, която дава тока и за това още няма и ското сигурно няма да има мощен ел. мотор в автомобил.

Тия фосилни истории и преработки ги забравете защото ми качвате цената на олиото а иде време за зимнина.
RAPTOR - специалист
То маслото ,трябва да се почисти главно от асвалтените и твърдите отложения останали от пиролизния процес в двигателя.Иначе филтрираното масло смесено 50:50 с дизелово гориво си гори чудесно.Стига двигатела да НЕ Е "Коман рей".Във форумите за автомобили има безброй писания на тази тема.
Не зная и затова питам,дали някой е пробвал флотация на отработена масло с-карбамид,белилна пръст,калцинирана сода и сярна киселина?Аз лично съм пробвал почистване на пром.газьол със аскорбинова киселина и мога да кажа че след 6 часа,без загряване на дъното на съда остава прилично количество парафин.После газьола се смесва с дизелово горива в посочените пропорций и карай.Това е изпитано.

Тема "За отработеното масло-като гориво!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: