• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
xios - специалист
Здравейте колеги.Имам нужда от багажник за Опела и искам да си го направя сам.Разполагам с много техника за огъване и каквото е нужно за изработката.Въпроса е че незная как се захваща за покрива.Ако някой е правил или има готов моля за някакъв чертеж или снимки на готов. Прилагам снимка от тавана на колата и преполагам това което искам да се получи.

Прикачен файл

. 048.jpg

Прикачен файл

astra[1].jpg
astra[1].jpg (6.07 KиБ) Видяна 6086 пъти
stiv1961 - майстор
Имам го същия, градски :) Ако искаш в понеделник да се срещнем и ще ти дам единия прът с планките да си ги копираш.Щом имаш техника, нататък е лесно :)
П.П.Сега видях, че може да си в Гърция :?
xios - специалист
Още съм в Гърция.Ако можеш да пуснеш някоя снимка по отблизо ще съм много благодарен.Колко товар издържа на дълъг път?
stiv1961 - майстор
Слабичък е да ти кажа.Но пък си спомням миналата година бях качил 10 сурови греди 10/10/5000 и ги закарах на 20 км от Стара Загора.Освен утре да снимам, дано разбереш нещо, че снимам с нокията :)
Ето и малко снимки, но общо взето напречниците са от правоъгълен кух профил 20/30 мм с дължина 1100 мм.На другите елементи съм свалил размерите, дано ти стане ясно.Снимал съм с телефона, но си личи колко са ми мръсни ръцете :) Е, все пак правих профилактика по колата, такъв слънчев ден не е за изпускане :) Успех!

Прикачен файл

301020111506.jpg

Прикачен файл

301020111507.jpg

Прикачен файл

301020111508.jpg

Прикачен файл

301020111509.jpg
stiv1961 - майстор
И една обща:
Интересното е, че на планките пише max 75 kg, а аз го бях натоварил поне с 250 и не мръдна :)

Прикачен файл

301020111505.jpg
xios - специалист
Благодарности за снимките.Стана ми ясно и сигурно ще се справя .Имаш питиета от мен. :partyman: От началото на 2012 ме пишете редовен на сбирките.
25th Hour - специалист
При цена от 25 лева на багажник за хечбека не виждам смисъл да се прави такъв....
velsi - Почетен майстор
Има смисъл, защото знам какво ще си купиш за 25 лева. Ако си го направиш сам ще е в пъти по-добро и най-вече по-здраво.
root666 - специалист
Къде е тази цена от 25 лева за багажник? Аз съм с комби де, и си имам роговете...
25th Hour - специалист
Последно имаше в практикер и бяха доста прилични. А на колегата- ти какво мислиш да товариш на астрето отгоре. Нали се сещаш, че има реален шанс да ти влязат пружините в купето ако качиш кон и прасе върху колата....
  • 1
  • 2

Тема "Багажник за Опел Астра" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: