Всички имаме коли, нали ?
gtg1977 - специалист
Здравейте.Имам следния проблем.Колата ми е Рено Меган Сценик 1.9 DTI.Откакто застудя времето,сутрин паля много трудно.Проверявах свещите-работят.Свалях ги всичките,за да ги видя че работят.Странното е,че веднъж като запали,след това през деня пали без проблеми.Проблемът е сутрин.Мен ме съмнява,че времето за подгряване е малко.Може ли да има нещо вярно.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами - пробвай. Повтори няколко пъти подгряването и чак след това завърти стартера.
mariayn - специалист
Как ги провери ,мое мнение са свещите или компресия което не е добре .
toni_g79 - специалист
те хората не случайно са казали,че дизел се купува зимно време :-D
MamaMy - майстор
Ако е с новите помпи, не барай ами иди на сервиз за диагностика. Може и електрониката да се бъзика.
kuger - майстор
А каква е гаранцията, че им отива захранване?
Chefo77 - майстор
Те свещите работят, но дали релето им подава ток? Намери кое реле отговаря за подгрева (не за индикацията на таблото) и сложи ръка върху него, като някой върти през това време. Ако се усеща тракване в самото реле, значи котвата пада, т.е. работи. Да го познаеш - релето трябва да е около 70 ампера, голямо е - не като размер, а като ток.
Друг вариант е да ти прави въздушна възглавница в горивопроводите - сменял ли си нещо точно преди проблема и преди да захладнее - не палеше ли пак по-трудно сутринта?
joro39 - специалист
toni_g79 написа:
те хората не случайно са казали,че дизел се купува зимно време :-D
това е марката.
bulhomes2 - майстор
Това е повече строителен форум. Виж тук - http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=125278.0 и поразрови и в онзи форум. И аз имам Сценик и доста информация си намерих от там.
рашкета - специалист
:lol: :lol: :lol: Форума на рено е пълна скръб.Само лаладжии, 2-3-ма знаят ама много не помагат(явно не сварват).

Пък на вярващите в девиза "дизел се купува зимата" ще кажа- джамбазите си знаят работата.Проблемните коли се палят сутрин рано и се поддържат топлички цял ден.Пък и зимата може да се пропусне климатика и пак бахур.Абе тя си е е.ала мамата.

Тема "проблем с паленто на рено сценик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: