Всички имаме коли, нали ?
vlax - майстор
Здравейте
какво масло да избера между двете
Масло RHEINOL или масло G M
10 W 40 полусинтетека
Рено меган сценик 1.6 е
Двигател К7М
Поздрави
BanoTheWolf - специалист
Коя година е това рено? А пък и виж си спецификациите за модела ;)
10W40 GM е идеално решение. А и при редовна смяна не на 7-8хил.км., а на 5хил.км. може и наливно да се сипва - не са никак за пренебрегване.
Chefo77 - майстор
При условие, че Рено са "пристрастени" към маслата на Elf, защо търсите други варианти?
BanoTheWolf - специалист
Може да няма пари човека, иначе за Elf си прав :)
vlax - майстор
BanoTheWolf написа:
Не е въпроса толкова за парите.Старото рено 19 го карах 5-6 години с елф и после 3-4 години с тотал.Разлика само в парите.
Елф го препоръчват за рено защото двигателите им са тествани с това масло.
Търси се масло сравнително добро и на сравнително добра цена/за смяна на 10 000 км/.
velsi - Почетен майстор
В събота в Метро видях 5 литра масло 10W40 на LIQUI MOLY за 47 лева. Даже се учудих, че в Метро има такова нещо. Цената е много добра. Огледах го... бар кода си е германски.
Chefo77 - майстор
vlax написа:
BanoTheWolf написа:
Не е въпроса толкова за парите.Старото рено 19 го карах 5-6 години с елф и после 3-4 години с тотал.Разлика само в парите.
Елф го препоръчват за рено защото двигателите им са тествани с това масло.
Търси се масло сравнително добро и на сравнително добра цена/за смяна на 10 000 км/.

Аз вече трета смяна съм с Agip Sint 2000 Turbodiesel 10W40. Като се има предвид, че колата ми е претенциозна към масло (в първите няколко секунди тропат повдигачите с такова, което не харесва, че и го гори), съм много много доволен. И като цена не е зле - 12-13 лева за литър.
Mc Queen - специалист
Chefo77 написа:
При условие, че Рено са "пристрастени" към маслата на Elf, защо търсите други варианти?
Какво ще рече "пристрастени" ??? :? :? :?

Много ще разбере какво съм му налял.

Иначе аз наливам на моя Citroen Q8 5-40.
И на него франСузите са написали Total ама кВо от тВа.

За колегата "vlax"
С каквато гъстота си карал досега, с такава слагай ( ако не ти го гори де )
BanoTheWolf написа:
А пък и виж си спецификациите за модела
Колегата е прав
Pinto - специалист
Карам Опел Астра Ф и до сега слагам масло YACCO VX500 10W40. Доволен съм от него, но всяка година вдигат цената и ми се ще да го сменя с Опел 10W40, което е на доста по-добра цена. Обаче мненията из опелските форуми са доста противоречиви. Дали наистина маслото не е много добро или колегите слагат на колите си неподходящо масло. Все пак в специализираните сервизи на Опел слагат само такова, като твърдят, че директно им го доставят от Германия.

Тема "Въпрос за масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: