Всички имаме коли, нали ?
comunikator - специалист
Някой знае ли как точно се връзва този зумер:

Прикачен файл

zumer-za-neizkliucheni-svetlini.jpg
zumer-za-neizkliucheni-svetlini.jpg (20.55 KиБ) Видяна 3342 пъти
inspo - майстор
Синьото - , червеното + ...
ZEDYCUS - майстор
Минус 12 от плафона или копчето на вратата, плюс 12 от габарит. За да ти свири като отвориш и имаш забравени фарове. Лошото на тези е, че свири и като е запалена колата и отвориш да слезе някой.
Най добре си вземи от Фолксваген зумер, като реле е с номер 53. Има три крачета, два плюса и един минус. Втория плюс е от контактния ключ и зумера свири само ако си махнал ключа.
8180 - майстор
А, всъщност каква е целта?
Huhavela - специалист
8180 написа:
А, всъщност каква е целта?
Целта е да не си забрави фаровете включени и на следващото палене да си скубе косите.
inspo - майстор
Дали това е целта?
Аз имам и зумер който ми напомня да си ги включа...
Ако питащия беше задал въпроса по изчерпателно- щеше да
получи и смислен отговор.
comunikator - специалист
ЗА ДА НЕ ГИ ЗАБРАВЯМ ВКЛЮЧЕНИ!
shotik - майстор
comunikator написа:
ЗА ДА НЕ ГИ ЗАБРАВЯМ ВКЛЮЧЕНИ!
+ на клема или кабел на къса светлина
- на клема или кабел под напрежение при "контакт"

Когато включиш светлини ,но мотора не работи и не е на "контакт" от + на къса светлина през зумера и бобината на "маса" и свири,като подадеш "контакт" спира и като работи моторът също не свири.След спиране на мотора ,започва да свири,докато не изключиш ключа за светлините.
Това е за карбураторните с обикновена бобина,за другите/моно или инжекциони и дизели / не знам точно къде да се свърже.

Така съм го свързал на формана.

На фелицията заводски е свързано - към един от кабелите на бутоните на предните врати и + към някоя клема на габаритите и те са включени да светят,като отвориш предна врата започва да свири.
Ники274 - специалист
Минуса го вързва на бутона,повечето в по новите коли имат две букси .Едната ще е заета за плафона,зумера го вързваш на другата.

Тема "Зумер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: