Всички имаме коли, нали ?
piron45 - майстор
Здравейте колеги, имам едно питане към знаещите.
Купих си редуктор-изпарител за газовия инжекцион за да сменя стария, който се скапа.Купих новия от пловдивска фирма на Мимгаз S1000U , обаче новия има един щуцер в повече от стария и не знам за какво се използва. Излишния щуцер се намира между входа и изхода за водата. Прилагам снимка на новия. Ако някой може да ми каже какво да го правя този щуцер ще съм много благодарен.

Прикачен файл

LPG Regülatörü.png mimgas S1000U
kuger - майстор
Не е ли за вакум от смукателния колектор?
piron45 - майстор
Не е за вакума колега, щуцера за вакума е по в ляво, излиза от регулатора за налягането.
ecotronic - специалист
Не е ли именно този щуцер изходът от първата камера (за високото налягане), който трябва да подаде газта към инжекторната рейка?
Може и да греша, но според мен този изпарител може да се ползва и в класическа АГУ (дебелия щуцер в ляво).
В резюме - това си е класически 2 - камерен изпарител, на който му е направен изход от първата камера (въпросния щуцер между входа и изхода за подгряването), за да може да се ползва и за газови инжекциони.
piron45 - майстор
Благодаря за предположенията. Оказа се че това е предпазен вентил против високо налягане. Вътре има едно клапанче което се поддържа от пружина. Ако превиши позволеното налягане да изпусне навън. Обаче така и не открих какво е граничното налягане при което ще изпуска.

Тема "Въпрос за газов редуктор-изпарител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: