Всички имаме коли, нали ?
tyrnokop - специалист
Здравейте колеги.
Става дума за автомобил Nissan Primera 1.6
производство 1992 г.
чист карбуратор
седан

Възможно ли е да му се монтира старо АГУ (имам предвид много старо - над 10 години)?
Въпросното АГУ е работело на Лада Самара, но машината вече не се кара интензивно и имам вариант да разкача АГУ-то и аксесоарите към него.
На какво да обърна внимание преди да го демонтирам и за какво да внимавам?
Всичко това ако е възможен монтажа на нисана.

Нямам представа дали компонентите са маркови, какви са признаците дали бутилката е дефектна и т.н.
Накратко - какво да прегледам преди да се заема с демонтаж?

Благодаря.
илко илиев - специалист
всичко може само си намери подходящия майстор
сола 180 - специалист
Търнокопе струва ми се , че ще е по-добре да не се занимаваш с това за да не снане някоя беля.
Иначе може няма проблем.Профилактика на изпарителя, клапаните и си готов.
tyrnokop - специалист
сола 180 написа:
Търнокопе струва ми се , че ще е по-добре да не се занимаваш с това за да не снане някоя беля.
Напълно съм съгласен. Познанията ми по газови инсталации са много далеч от практиката. Също толкова далеч съм и от мисълта да експериментирам с нещо, което може да застраши живота ми и този на пасажерите ми. Монтирането ще го направи специалист - така смятам. Темата я отварям за да разбера като смъкна всички неща от ладата дали няма да се окажат несъвместими с местата, на които трябва да се монтират в нисана.
сола 180 написа:
Иначе може няма проблем.Профилактика на изпарителя, клапаните и си готов.
Приемам, че това означава че мога да се заема с демонтирането. Ако смятате, че има опасности и при демонтирането - казвайте. Бутилката е празна.

Благодаря.
maxuel82 - специалист
Сваляй смело и не се притеснявай !После по същия начин слагай на нисана !Баща ми има нисан примера 92г комби карбуратор и аз лично съм му монтирал газовата уредба !Вече 1 год няма проблем и все още не се е взивил :lol: :lol: :lol: а изпарителя ако си е работил добре на ладата хич не го отваряй да набутваш пари за мембрани ! Само развий пластмасовия болт отдолу да изтече маслото ако се е насъбрало толкоз ! Ще трябва да си купиш плочка за модела ! Не е философия и няма нищо сложно още по-малко при карбуратор ! Ако не искаха преглед и метанова уредба сам щях да си монтирам :-D то пак мога да си я монтирам ! Хич им нямам доверие на тия пусти майстори !Ако ми я сложи майстор честно си казвам че ще ме е страх да карам !
25th Hour - специалист
Никога няма да мине преглед за газова... ако това не те притеснява значи си ок... сега обаче гонят за всичко и актовете са доста пари... рушветите на никого не са приятни .... Иначе монтирането на газова не е никакъв проблем...
maxuel82 - специалист
25th Hour написа:
Иначе монтирането на газова не е никакъв проблем...
Е да де и аз това имах предвид ! :wink:
сола 180 - специалист
25th Hour написа:
Никога няма да мине преглед за газова...
Защо така смяташ????
Аз гарантирам, че за 50лв ще има изрядни документи.
stan_slav - специалист
сола 180 написа:
25th Hour написа:
Никога няма да мине преглед за газова...
Защо така смяташ????
Аз гарантирам, че за 50лв ще има изрядни документи.
То съвсем наскоро по вашия край гръмна една кола явно минала по тоя начин преглед на газовата уредба!
LZ - специалист
Да вметна, че за да бъде озаконена, бутилката трябва да мине на водна проба, сондата е според новите изисквания - с електромагнитен клапан, който спира газта и да е монтирана според изискванията с пластмасовите маркучи за отвеждане на изпаренията и т.н.
Аз старите медни тръбо не бих ги ползвал, стари са и има риск при прегъването да се получат пукнатини и после да им апроблем.
Почисти и фиртъра на електромагнитния клапан на газта. Някой спонема по-горе, смесител (плачка) за модела е много важно нещо. Добре е да е маркова, например BRC, Lovato и т.н.

п.п. Много често, когато човек сам си поставя уредбата, го прави в пъти по-добре от 99% от така наречените майстори.

Тема "Монтаж на АГУ за Нисан Примера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: