Всички имаме коли, нали ?
Бат Иво - специалист
Имам една дилема а именно - в бъдеще ще ми бъде необходим транспортен помощник и се чудя ремърке или бус?
Ремърке с размери
2,52 м дължина * 1,35 ширина две оси и 1000кг. полезен товар!
Или Бус ? Вие как бихте постъпили?
Chefo77 - майстор
А ремаркето имаш ли на какво да го закачиш? Има ли къде да го държиш? Рядко ли ще го ползваш?
Ако на трите отговорът е да, ремаркето е по-добрия избор. Много по-малки задължителни разходи, като ти трябва го слагаш, ако не - колата си е свободна, почти никаква поддръжка...
Пък и на цената на ремарке ще вземеш някой бус-тоалетна, после ще се чудиш как да го кърпиш и правиш :)
schuldiner - майстор
Чефо, за ремарке 1 т полезен товар каква кола трябва? Няма да стане с корсата примерно. А и каквато и да е колата, подкараш ли я за работна, много почва да й личи.
Твърдо за бус, освен ако не е за селскостопански мизерии...
Бат Иво - специалист
Ремърке цена на двуосно професионално ремърке 1500евро + 250 евро теглич
Минуси
-нямам двор ,могът да го откраднат ( поне за сега)
-натоварва и износва двигателя и трансмисията на колата
-товари 1/2 обема на бус
Плюсове
-евтина подръжка (почти никаква)
-няма годишен данък
Бус - цена към момента по пазрни стойности бус втора ръка *добър*4500-5500 евро
Минуси
-подържаш втора кола (всичките му консумативи и шашкании)
-данък
-застраховка
-винетка
Плюсове
-товари повече
-разполагаш с маневреност и мощност
-възможност за извършване на услуги ( платени и неплатени)
П.п. Колата е 140 к.с. дизел Ситроен Ц-5 разликата в товара е в обема на товара , килограмите ремъркето почти ги догонва!
Тук можете да видите проф. ремъркета -
http://www.remolquescuni.com/spa/subcat ... SF038.html
Бат Иво - специалист
Харесал съм си М-3 от 1499 евро.
Chefo77 - майстор
Затова попитах косвено колко често ще го ползва. Ако е редовно (2-3 пъти на седмица), разбира се решението е бус. Ако ще е веднъж месечно, дали има смисъл от него? А всяка кола си има параметри за това какво може да тегли като прикачен товар - ако ремаркето с товара се побира в тези цифри...
mcm - специалист
Добре е в Испания, без данък на ремаркето, тук и данък има, и гражданска отговорност искат, преглед също се минава, и за смяна на номера ме изтръскаха. Чудя се как не са се сетили и за винетка.
Бат Иво - специалист
Ама аз с цел Бг. го взимам :? .Тогава май бус по добре? :?
Тук всичко умира вече на обран бустан прелича!
Та хем да си закарам багажа хем да се послушам в Бг. за строителство,търговиика, лични нужди това онова!
Ама се чудя да не ми дойдат в повече две МПС-та затова е дилемата , дали да си съсипвам колицата или да се охарча за бус? :?
toni_g79 - специалист
Бат Иво написа:
Та хем да си закарам багажа хем да се послушам в Бг. за строителство,търговиика, лични нужди това онова!
Ама се чудя да не ми дойдат в повече две МПС-та затова е дилемата , дали да си съсипвам колицата или да се охарча за бус? :?
И аз съм за бус.Преди да се прибереш със все багажа,ела и се ослушай първо в бг.Да не се окаже още по-обран тоя бостан.То зависи и от къде си де :)
Бат Иво - специалист
toni_g79 написа:
Бат Иво написа:
И аз съм за бус.Преди да се прибереш със все багажа,ела и се ослушай първо в бг.Да не се окаже още по-обран тоя бостан.То зависи и от къде си де :)
Те че са насрани гащите са насрани ама нали са наши!Т.е. знам че Бг. е обран бустан особено Видин ама кво да направя Българин съм тоя уй мен ме чака!
Кризата се задълбочава ако ще съм зле в къщи да съм си!

Тема "Дилема!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: