• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
ferrari4456 - специалист
Колеги имам Bosch S5 74AH с 3 години гаранция и в момента съм на 2 години и няколко месеца.
Самия акумулатор, като го замерих е около 12,60V след като е карана колата цял ден, но след няколко дни направо умира и колата почва да се мъчи да върти.Как се процедира с гаранцията?Нов ли ми дават или ми теглят една и толкова...?
thinkpad - майстор
Отиваш с гаранционната карта, в която надлежно са попълнени проверките на алтернатора през 3 месеца и питаш - "К'во правим сега?"
ferrari4456 - специалист
Аз в гаранционната карта имам само попълнена първоначалната заверка от човека който го е монтирал за да важи гаранцията и вътре в нея няма никакви неща за алтернатор.
Колата си ми е наред, проверено е това.Никой не ми проверява алтернатор на 3 месеца.
Възможно ли е да ми откажат гаранция?Зареждам го и държи 12,67V и след 3-4 дни, ако не се пада е около 10V
thinkpad - майстор
ferrari4456 написа:
Аз в гаранционната карта имам само попълнена първоначалната заверка и вътре в нея няма никакви неща за алтернатор. Колата си ми е наред, проверено е това.Никой не ми проверява алтернатор на 3 месеца.
В гаранционната карта на моят акумулатор има задължителни проверки на алтернатора/динамото/ на определени периоди от време. Не знам при производителя на твоят акумулатор какви са точно изискванията. Но отиваш при дистрибутора, от който си го взел акумулатора и си търсиш правата. Акумулатор, ако си имал толкова пари, е било добре да си вземеш Varta. Акумулатора, щом за 3 дни се саморазрежда до такава степен е направо за кофата. Имах един дефектен FIAM, който не можеше да качи 12,6V, течеше електролит от него и пак задържаше заряд повече от 3 дни. Може да има окъсени плочи.
VLADO66 - майстор
Мелил ли си утечки :? viewtopic.php?t=41658
thinkpad - майстор
Аз го разбирам че за 2 дни акумулатора му пада, дори докато е свален. Ако свален държи, но закачен пада - трябва да се закачи един амперметър между полюс на акумулатора и клема и да се отчете утечката в това състояние.
ferrari4456 - специалист
Дали ще е на едната кола или на другата, защото ги разменям и си правя опити или дали ще е изкаран и ще си седи пада доста колата на 8 градуса да се мъчи и да пали от 3-4 път.Заредих го и като на ден се кара по 30км няма проблем, но сега я оставих за няколко дни и сега паля мъка и мъка.На другата кола съм с Bosch S4 , не S5 74AH и се държи прекрасно в сравнение с този.
А имат ли практика да ремонтират този който са ми продали или просто ми отказват гаранцията или го смeнат с нов ?
VLADO66 - майстор
Сменя се с нов,но за всеки случай трябва да отидеш с колата на която е заверен,за да премерят зареждането и утечката.
al4o - специалист
Е не знам как е в твоя сервиз,но взеха акумулатора за някакви тестове И дадоха някакъв сервизен за да се прибера
ferrari4456 - специалист
А задължително ли е да ходя там откъдето съм го купил, защото е пропаднало магазинче на Пиротска в близост до Опълченска заради отстъпка на познат или е просто нужно да е дистрибутор?
Гледах в условията през сайта им, мога ли директно да отида в бош сервиз където приемат коли за да стане по-бързо.
  • 1
  • 2

Тема "Гаранция на акумулатори Bosch" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: