Всички имаме коли, нали ?
Иван Златев - специалист
Да питам и тук,случайно забелязах че като дръпна педала на съединителя назад (към мен) светва лампата за опъната ръчна... мушнах се да видя какво става от долу и със изненада забелязах че има нещо подобно като машинката за светлините на спирачките,та може ли някой да ми обясни за какво е това и каква му е целта,колата е опел омега А `88.Питах и във форума на опел ама там явно нещо нямат мерак да пишат.
Junak - майстор
"Система за принудителен празен ход"
Когато се спускаш без газ и колата е на скорост при обороти над 1200 спира подаването на гориво. Ако пипнеш педала на газта или съединителя системата изключва и започва подаване на гориво
Иван Златев - специалист
Колега,мерси МНОГО изобщо не подозираш че може да има нещо подобно :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Chefo77 - майстор
Аз пък си мисля, че това е едната (вероятно горната) помпа на съединителя :wink:
MrMurdjo - майстор
Junak написа:
"Система за принудителен празен ход"
Когато се спускаш без газ и колата е на скорост при обороти над 1200 спира подаването на гориво. Ако пипнеш педала на газта или съединителя системата изключва и започва подаване на гориво
Това е. В противен случай, след пускане по надолнище, ако се изключи от скорост или просто се превключи предавка, ще загасне (ако няма този прекъсвач и разчита да започне да подава гориво само при спадане не оборотите под долния праг на системата за ППХ).
Иван Златев - специалист
съединителя ми е със жило
lov - майстор
Сигнализация за неизправност на съединителя. Тоест пренатегнат съединител. Педала тогава стои по високо от нормалната си позиция. Тогава сработва тази индикация. При такова състояние ако натискаш съединителя до край мембраните пластини даже се обръщат в обратна посока ако не се счупят преди това.
Junak - майстор
lov написа:
Сигнализация за неизправност на съединителя. Тоест пренатегнат съединител. Педала тогава стои по високо от нормалната си позиция. Тогава сработва тази индикация. При такова състояние ако натискаш съединителя до край мембраните пластини даже се обръщат в обратна посока ако не се счупят преди това.
Еее, ти ме разби. Я кажи поне един масов модел на кола, на който знаеш за такава сигнализация. И поне кажи какво е нарисувано на картинката на таблото.
lov - майстор
Junak написа:

Еее, ти ме разби. Я кажи поне един масов модел на кола, на който знаеш за такава сигнализация. И поне кажи какво е нарисувано на картинката на таблото.
Е автомобила на колегата.
Отделно я ми обясни каква връзка има съединителя със "Система за принудителен празен ход" Щото тука направо ме утрепа.
MrMurdjo - майстор
lov, в твоето предположение има много логика и може да си напълно прав. Аз лично не съм виждал и чувал за такава сигнализация на автомобил, но това не означава, че не може да има и че няма приложена в действителност.

Колкото за ППХ, не си прав. Знам го от практически опит на първо място, защото подобна система съм си правил още 82-83-та година на Жигулата. И докато не сложих ключе и на педала на съединителя, не можех да предотвратя гасненето при натискане на съединителя по време на движение на скорост и с пуснат цензура на газта. После съм го виждал и на съвременни автомобили. Има си такъв датчик - ключ или нещо друго за положение на педала на съединителя. На някои коли даже трябва да си натиснал съединителя, за да позволи на стартера да върти.

---------------------
:lachtot: :lachtot: :lachtot: Автоматичната цензурата на форума ми цензурира техническия термин "пе-дал". Мале до къде ни докараха тия леворезбените, мале. Дето се вика, "заради Илия, намразихме и Свети Илия".

Тема "интересна работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: