Всички имаме коли, нали ?
ЧИЧО - помощник
Здравейте колеги!Вчера обикалях из едни складове с колата и одрах едната гума.Тоест странично съм свалил 1х2 см. само гуменото покритие без да закача конците.Въпроса ми е може ли да се мине само с лепене,с нещо много яко?
batkotony - специалист
Ако не е издула или да спада си генерал-може направо така да си караш.Ако гумата не е с обособена външна и вътрешна страна е желателно да я обърнеш от вътрешната страна да е повреденото.Хубаво ще е и някой вулканизатор да усили мястото,за да се предпазят конците... :wink:
galin56 - специалист
Абе най добре отиди при някой добър гумаджия да го погледне и прецени той. Ако е за ремонт няма да ти вземе повече от 6-7лв. Не си заслужава за тия пари да рискуваш. Иде лято, високи скорости, асфалта пече, пукаш гумата и се пребиваш като куче. Аз лично не бих рискувал. Отиди обезателно на гумаджия.
radius - майстор
И не забравяй да я сложиш за задна, ако не е.
Chefo77 - майстор
radius написа:
А реално погледнато, пукането на задна гума е доста по-опасно от това на предна :)
schuldiner - майстор
Chefo77 написа:
radius написа:
А реално погледнато, пукането на задна гума е доста по-опасно от това на предна :)
За протектора ми е ясно защо е по-добре хубавият да е на задните гуми - защото там с управления от волана нищо не може да се компенсира, но за пукането каква е логиката?
Всъщност пукал съм и предна, и задна, при скорост над 100 и нищо особено (за късмет!) не се случва. Каква е опасността при пукане на задна гума и как се реагира правилно?
Pavkata_svt - специалист
Предна-задна пукаш и не е драма.Неприятно е но не е страшно.

Тема "Одрана гума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: