Всички имаме коли, нали ?
miroton - майстор
Здравейте имам акумулатор 12в 75 ач,има една мъртва клетка,искам да я махна(да я дам на късо)но нещо не се сещам как да стане.
fox_vt - майстор
Не се сещаш щото няма как да стане,за да се отвори акумулатора трябва да се разреже отгоре над проблемната клетка и да запоиш шунта.И за какво мислиш да го ползваш тоя акумулатор после като ще стане после на 10волта?
miroton - майстор
Ще се ползва за аларма.
друмчо - специалист
Какъв е акумулатора
Крайна или междинна е мъртвата клетка?
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
miroton написа:
Здравейте имам акумулатор 12в 75 ач,има една мъртва клетка,искам да я махна(да я дам на късо)но нещо не се сещам как да стане.
Тая аларма колко ток харчи най-много.
Пробва ли както е с умрялата клетка дали алармата не работи?
Колко волта дава акумулатора?
miroton - майстор
В режим на изчакване 0.1А при задействане на сирената 1.5А,с умрялата клетка не съм пробвал.Акумулатора се явява авариино захранване.
друмчо - специалист
Срязваш пластмасата над мъртвата клетка/с лист от ръчна ножовка/така, че да не засягаш съседните.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
miroton написа:
В режим на изчакване 0.1А при задействане на сирената 1.5А,с умрялата клетка не съм пробвал.Акумулатора се явява авариино захранване.
Ами пробвай де, какво ти пречи. По лесно ли ще е да вадиш киселината и да режеш пластмасата?
Кой каза че е умряла клетката? - предположение ли е? Може да е много зле акумулатора, но за алармата да стане - 1.5А не са много.
И какво значи умряла? - прекъснала, окъсила или без електролит (само вода).
Закачи една лампа за мигач 21W и сподели свети ли, колко е напрежението на акумулатора в този момент?

Тема "Акумулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: