• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Иван Златев - специалист
Реших да си погледна челюстите за ръчната в какво състояние са.Свалих гумата,свалих спирачния апарат,развих болчето което уж държи диска,с почукване,блускане и какво ли още не диска неиска да излезе.Как мога да го сваля,с нагряване ще стане ли
stiv1961 - майстор
Сигурно искаш да кажеш ,,барабана". Не казваш каква е колата. Ако е със задно предаване има един ,,пиниз"- застопораваш добре колата с ками, включваш на втора, отпускаш бавно съединителя и даваш ,,газ".... и рязко натискаш спирачка. Барабана се отлепя от полуоската- там е клеясало. Това е при вдигната на крик гума. Не е трябвало да сваляш спирачния апарат/цилиндър/.
puh4 - специалист
Имам котка в чувал, бяла ли е или черна?
jekasus - майстор
Щом е свалил спирачния апарат, значи е със дискове отзад.
stiv1961 - майстор
Да, де ама дисковите спирачки нямат ,,челюсти" :)
brano - напреднал
stiv1961 написа:
Да, де ама дисковите спирачки нямат ,,челюсти" :)
Някои имат и челюсти които са само за ръчната.Обикновено джипове.
tarlyo - специалист
Дане се чидите, колата е Opel - Omega A и е със задни дискови спирачки.
Иван Златев - специалист
:wink: Извинявам се забравил съм да кажа колата,става въпрос за опел омега а. Омегата е със задно задвижване 4 дискови спирачки,отзад не е с барабан,тоест има и барабан но той е само за ръчната...
ditronix - специалист
Че те точно дисковите спирачки имат челюсти,бе хора! Я си представете една филия хляб (диска) между зъбите ви-щраквате по команда на водача (мозъка) и толкова! :-D Сега по-сериозно-с нагряване на стария диск би трябвали да се получи. Също така със замразяване на главината,ама мисля първото за по-вероятно,че и евтино. Чукането и блъскането не са препоръчителни.
Иван Златев - специалист
Ако диска беше за смяна.... знам как да са оправа,но диска няма да го барам хубав е просто искам да видя челюстите в какво състояние са.Значи със нагряване ще стане,а има ли опасност ако се прегрее да се деформира диска
  • 1
  • 2

Тема "Идеи как да сваля спирачен диск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: