Всички имаме коли, нали ?
Иван Златев - специалист
Преди 1-2 месеца смених колата с опел омега А,до сега е била гаражна и няма едно петънце ръжда,много е добре за 20 годишна кола,но ме притеснява това че аз нямам гараж и сега е отвън,а на опелите не им трябва много за да тръгне ръжда.Предложете нещо с което да я напръскам отдоло и да спра или поне забавя избиването на ръжда.
l_bonev - специалист
Едно време като се занимавах с подобен вид дейност,взимах BODY на асфалтова основа и разреждаш с бензин да стане по рядко , да стане за мазане с четка и мажеш.Мисля , че беше №460 ,но върху него не може да се боядисва т.е само за под колата ,калниците и т.н.Има и на силиконова основа №999 то търпи боядисване ,може да се използва за прагове , вежди и престилки,но съответно е и по скъпо.Има го и на спреи,но мой съвет е вземи си на асвалтовата основа и с бензина за цялата кола отдолу ще ти излезе 10-12лв.Сега може да има нещо по модерно и надежно, но най-добре провери в маг. за автобои. :supz:
25th Hour - специалист
Номер 930 е за отдолу и се получва доста прилично. Обаче е много гърбава работа. Първо трябва да се разкачат маркучите за гориво за да се мине над тях, след това трябва хубаво да се изчисти, иначе става баница. Аз съм го правил с телена четка и метална четка, която се слага на бормашина. Много работа е, особенно на голямо желязо като Омегата, но направиш ли го както трябва си държи.

При Омегата слабото място отдолу са едни планки, които държат задните носачи. Намират се под задната врата зад прага... съветвам те да ги прегледаш обстойно.
lacezarasia - специалист
с цинк за студено поцинковане. в бриколаж има.
romanpm - майстор
Аз я пръскам с кал от време на време и вече като отворя задна врата си личи :? :lol:
Pavkata_svt - специалист
Моето мнение е-ако няма ръжда не я мажи с нищо.
Ако намажеш някакво покритие,то няма да се закрепи към съществуващото добре.В следствие на това при ударите на камъчетата се отварят пукнатини които се пълнят с вода.Водата остава между двете покрития защото не може да изтече или да се изпари и опела ти изгнива без да виждаш.Разбираш че е изгнил когато изпаднеш със седалката на асфалта :-D .
25th Hour - специалист
Това, което си написал просто не е вярно. Тук просто е важно как се прави. Лично аз съм правил това на една мадама но на Омега Б, но в случая марката е без значение.

Дъното се чисти, което е най гърбавата работа, с телени четки, с флекс с подходящи четки и.т.н. има около 2 дни работа. Разкачат се горивните пътища и разни планки и други простотии. Бърше се хубаво, Бодито се разрежда и се намазва, няма как да се напука или люпи ако се направи като хората. След това се събира в обратен ред.

Разбира се нито е кой знае колко естетическо, нито пък близко до фабрично подцинковане, но за стара кола се получава много добре.

Колкото до цинковият спрей. За тоя леген отдолу цинковият спрей ще излезе сигурно 30% от стойността на автомобила...
Фло - специалист
Иван Златев написа:
Преди 1-2 месеца смених колата с опел омега А,до сега е била гаражна и няма едно петънце ръжда,много е добре за 20 годишна кола,но ме притеснява това че аз нямам гараж и сега е отвън,а на опелите не им трябва много за да тръгне ръжда.Предложете нещо с което да я напръскам отдоло и да спра или поне забавя избиването на ръжда.
Ей с това:
http://www.youtube.com/watch?v=M9j17hxK ... ure=relmfu
Родният български вариянт се нарича Flolan,6,50 лв. за 250 мл.трябва да се прелее в бутилка с пулверизатор.
Pandurko - специалист
Аз ползвам една боя -Zynga Без грешка е, отгоре я покриваш с каквото искаш - битум, боя ...или нищо. Разбира се преди нанасяне се чисти до здрав метал, макар че дори да има малко ръждица държи и не пада. Нарочно съм си правил експерименти с ръждясали джанти след 2г си бяха все така, както когато ги обработих.
http://www.novostroy.com/index.php?opti ... &Itemid=74

Тема "С какво да напръскам колата отдоло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: