• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Всички имаме коли, нали ?
Стефко - специалист
Със сигурност почти всички са шофьори тук. Това е задачка от друг форум. Въпроса е в каква последователност ще преминат автомобилите/ всички са една марка и модел/, и аргументи защо мислите така? Кръстовището е нерегулирано. Номерацията е примерна, а не реда за преминаване.

Прикачен файл

1198309_t.jpg
1198309_t.jpg (4.66 KиБ) Видяна 4007 пъти
velsi - Почетен майстор
Първи номер 2, защото е дясно стоящ на номер 1, после номер 1, защото се движи направо и накрая номер 3, който завива на ляво и трябва да изчака номер 1. Това е според мене.
Стефко - специалист
Първата катастрофа е налице :lol: Закона и правилника за движение е едно, а в практиката е съвсем друго.
inspo - майстор
3 - 2 - 1 По правото на дясностоящия.
VLADO66 - майстор
Ще е интересно ако задачката се усложни:имаме три автомобила със специален режим на движение-синята кола е полиция,червената-пожарна,а зелената-Бойко Борисов.
Стефко - специалист
VLADO66,
Пусни си отделна тема. Или поне изчакай малко, докато се появи......някой със СААБ
Последна промяна от Стефко на пет юли 13, 2012 8:23 pm, променено общо 1 път.
Стефко - специалист
И? Линка не казва кои са верните отговори. Поне при мен не излиза. Излиза ми, че има 2 верни отговора. Тогава със сигурност ще има катастрофа.

Ако съм с червения автомобил №3, не бих рискувал да пресека пътя на тоя, който се движи в права посока.
Последна промяна от Стефко на пет юли 13, 2012 7:52 pm, променено общо 1 път.
inspo - майстор
Верните отговори са, че трябва да пропуснеш лекия автомобил и камиона.
За червения е ясно, че е с предимство пред товарния.
Цъкай върху отговорите и ще разбереш :lol:
Стефко написа:
Ако съм с червения автомобил №3, не бих рискувал да пресека пътя на тоя, който се движи в права посока.
Това си е твой проблем. Правилника казва, че така трябва.
Пък и той ще е спрял за да даде път на камиона който ще чака теб....
Стефко - специалист
Мисли си каквото искаш, и спазвай тъпите закони. Аз следвам моята логика, и до сега не съм сгрещил. Вече 40 г съм шофьор, и съм видял не една и две катастрофи с използвано предимство по закон. Никога не се знае кой как мисли за ситуациите по книга. Аз искам да съм жив, макар и да не съм използвал предимството си.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Задачка - закачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: