Всички имаме коли, нали ?
Здравейте. Преди време си купих диодни лампи за предните габарити ( Голф 5) , обаче едната изгоря и понеже всичките 8 елемента са SMD,предпочетох да махна всичко и да сложа един резистор 850 ohm. Получи се ..но проблема е че Canbus-a не го вижда защото няма никакво съпротивление. Искам да попитам, има ли някакъв начин да "заблудя" тъй да се каже Canbus-a като получа някакво съпротивление на въпросната лампа? Благодаря предварително.
ditronix - специалист
Тия 850 Ома са много! Ако колата е била с обикновени крушки,виж колко вата са били и пресметни какво е съпротивлението им. За 3W се получава около 48 Ома. Ако крушките са паралелно свързани,съпротивлението им пада два пъти. Това зависи от модула за светлините. Така че няма как тоя модул да се излъже с толкова голямо съпротивление. Защо не си сложиш обратно крушките? С LED лампите какво стана? Не могат ли да се оправят?
Съгласен съм че 850 ома са много обаче ме е страх че ако сложа 45/50 ома диодите ще изгорят, там е проблема.Трябва да има друг начин а аз не го знам.Все пак благодаря ти за отговора.
ditronix - специалист
Чакай,чакай малко! Я си прочети пак първия пост и после обясни наново какво си направил! Аз си помислих,че ти е изгорял единия LED модул и ти си разкарал всичко,тоест махнал си крушките на габаритите и LED модулите,и си оставил колата без габарити и искаш да преметнеш канбъса че всичко си е наред.... Сега май се очертава следната ситуация: прецакал се е инвертора на едното модулче за дневни светлини и ти си подпалил светодиодите през резистор,така ли е? Ако да-кажи колко LED-а има модулът,как са свързани помежду си и какво е изгоряло. Най-добре дай снимки- платката на светодиодите отпред и отзад и изгорялото нещо. И ако може-добри снимки,че да видим какво ще правим....
Здравейте ето това е диода .Колкото до елементите ,бяха един транзистор един изправител (грец) и три резистора . Диодите са 4, един фронтален тоя големия и 3 странични малки.Вързани са паралелно.

Прикачен файл

IMG_0514 pr.jpg

Прикачен файл

IMG_0512 pr.jpg
IMG_0512 pr.jpg (39.11 KиБ) Видяна 2586 пъти

Тема "Проблем с диодна лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: