Всички имаме коли, нали ?
ebahti - майстор
Някакъв стикер тр. ли да се слага на инвалидна кола(тоест собственност на човек с определена група инвалидност) 3а да си пол3ва предимствата- спиране на място 3а инвалиди и т.н.
MamaMy - майстор
Зависи от местната община. При нас ти издават документ със снимка.
torbalan - Дървен философ
Не би трябвало да зависи от общината - все пак човек, ако е инвалид в община варна, като отиде в софия - какво, да не би да оздравее?

Звучи ми логично за цялата държава да е едно и също...

Друг е въпроса, че местата за инвалиди обикновено са най-удобните и на тях винаги има паркирали возила на един особен тип хора, които са мозъчни инвалиди според мен...
ditronix - специалист
Да,така е. Аз подготвям фотосесия "Инвалидите на Провадия",която е правена на паркинга на LIDL :-D Една от най-добрите снимки,направо произведение на изкуството е Жип БМВ 5 с номер с четири еднакви цифри,бял като лебед,лъскав.... Местата за инвалиди на паркинга са две и юнакът беше спрял точно по средата-прекрачил разделителната линия на двете паркоместа! И милиционер има снет там,бе има находки....
Стикерът не ти дава предимства,ти си ги имаш,дано не става дума за теб..... Просто ако го лепнеш на стъклото,няма да имаш разправии с драки като мен. Щото бях тръгнал да попълвам колекцията с фотоапарата и един път се оказа,че човекът наистина е инвалид,но колата не бе обозначена. От тая гледна точка е добре. А и нормален човек като види стикера,ще помогне ако трябва...
tysonlkr - специалист
Има и много фалшиви инвалиди :^o Колата може да се води на инвалид, но изобщо той и да не знае каква кола има, никога да не я е виждал, за качване в нея да не говорим. Но както с всичко тук в БГ и с привилегиите за инвалиди се злоупотребява. Според мен за да паркираш на такова място или управляващия МПС-то трябва да е инвалид или в колата трябва да е собственика инвалид, но и с това пак ще се злоупотребява :x
ditronix - специалист
Според мен ако си читав и паркираш на място за инвалиди си още и малоумен! Да се опитваш да бъркаш на Господ в за...ка си е направо идиотизъм! Даже мазохизъм!
ebahti - майстор
ditronix написа:
Според мен ако си читав и паркираш на място за инвалиди си още и малоумен! Да се опитваш да бъркаш на Господ в за...ка си е направо идиотизъм! Даже мазохизъм!
Ти можеш ли да четеш кво питам бе.......получовеко??? :evil:
Стефко - специалист
Във връзка с темата да попитам нещо. В момента съм със счупен крак, и се предвижвам с патерици. Но управлявам автомобила си. Инвалид ли се водя, и имам ли право да спирам на място за инвалиди?
inspo - майстор
Не. Водиш се за глоба до 50лв :-) ....
Щото няма кой да чете закона.

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не
представи в определения срок превозно средство за технически преглед;
2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите,
използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства;
3. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) водач, който не носи
определените за носене документи във връзка с извършвания превоз или те не
отговарят на съответните изисквания;
4. водач, който управлява моторно превозно средство за обществен превоз
повече от законоустановеното работно време, както и водач, който управлява моторно
превозно средство в болестно или друго състояние, което създава опасност за
движението
;
Стефко - специалист
Разбрах. Само, че крака не ми пречи да управлявам автомобила. С десния крак натискам само педала на газта. И не създавам опасност за останалите участници в движението.

Ами ако болестното ми състояние е вследствие на хрема или грип, пак ли ще ми направят глоба? :? :lol:

Тема "инвалид" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: