Всички имаме коли, нали ?
SHADOWAWS - специалист
Такааа моето Сузуки Вагон Р+ е 48к.с. и 1.0i двигател + теглич. Имам малко ремарке и мисля днес да ходя за дърва. Претиснява ме дали ще е проблем с моя звяр да се тегли въпросното ремарке с товар. Вие какво ще ме посъветвате?

П.П. Не че е важно, но до сега не съм теглил ремарке през живота ми, но не в това е проблема както стана ясно. :)
shotik - майстор
Аз сТрабант,26 к.с. съм теглил ремарке с 250 кг жито и още толкова в Трабанта от село близо до Козлодуй до София /175 км/ през Ботевград и по магистралата нагоре към Витиня стихнах до 63 км/ч.
От Своге до София съм карал дърва,от Макоцево за един ден три пъти ходих и пълних Трабанта и ремаркето/45 км е до там/ с дърва.
kuger - майстор
Че къде виждаш проблем? Няма да ходиш на рали, нали? :? Няма да са 1 тон и дървата?
Давай смело, но и внимателно.
С Нисан Съни 40 квт. мотор, спокойно си теглих ремарке /общ товар 1+ тона/ на около 40 км. път.
SHADOWAWS - специалист
Много Благодаря за отговорите колеги! Сега съм спокоен за утре (днес само ги подготвихме за товарене :-D

П.П. shotik да не си от Макоцево нещо? Селото ми е Долно Камарци, за туй питам :-D
Chefo77 - майстор
SHADOWAWS
Вилата ни е построена с активното участие на един двутактов Вартбург (1.0, 55 коня) и една Корса (1.0, 45 коня) + ремарке. Това са стотици торби с цимент, това са стотици кубици вода в бидони и туби, това са десетки кубици пясък ... Ако тези коли можеха да говорят, щяха да ни забранят да припарваме до автомобил през живота си :) При това и двете бяха на газ!
Та - какъв е проблема?
А това за Трабанта - бяха си мила гледка от соц-а - багажника пълен и задната част на ремаркето също. Така се балансираше :)
Бой и не го мисли :)
montoya - майстор
SHADOWAWS написа:
Такааа моето Сузуки Вагон Р+ е 48к.с. и 1.0i двигател + теглич. Имам малко ремарке и мисля днес да ходя за дърва. Претиснява ме дали ще е проблем с моя звяр да се тегли въпросното ремарке с товар. Вие какво ще ме посъветвате?

П.П. Не че е важно, но до сега не съм теглил ремарке през живота ми, но не в това е проблема както стана ясно. :)
Само дано вагона да не е като на колегата, имам чувството че купето му се държи на генерацията и жилата на ръчната спирачка :-D
Абе пода му е здрав, ама прагове нема никакви.
kuger написа:
Няма да са 1 тон и дървата?
Малко ремарке 0,5 до 0,75 куб. м дърва. Суров пресен дъб минава половин тон
Mapek - специалист
Докара ли дървата? Не би трябвало да те безпокои малката мощност на колата. Нали дървата ще ги караш надолу /предполагам/. Събирал съм картофи в Камарци по бригади ... Ако ще са от полето май имаш и известно качване? Тя машината или ще го издърпа /макар и на първа/ или няма, друг е въпроса ако решиш да помагаш със съединителя ...
Друго съществено е центъра на тежестта на товара да е възможно най-точно върху оста иначе или ти повдига предницата и губиш управление, или задницата - и боксуваш.
SHADOWAWS - специалист
Mapek написа:
Докара ли дървата? Не би трябвало да те безпокои малката мощност на колата. Нали дървата ще ги караш надолу /предполагам/. Събирал съм картофи в Камарци по бригади ... Ако ще са от полето май имаш и известно качване? Тя машината или ще го издърпа /макар и на първа/ или няма, друг е въпроса ако решиш да помагаш със съединителя ...
Друго съществено е центъра на тежестта на товара да е възможно най-точно върху оста иначе или ти повдига предницата и губиш управление, или задницата - и боксуваш.
Не още. Чичото на жена ми още не ги е прекарал от ливадата горе до пътя, че да ги натоваря на ремаркето :( Иначе дървата са в Родопите (от 2 години живея в едно Родопско селце :supz: ). Та този съвет за тежеста на товара ще е от полза, не бях се сетил за нещо: колата ми е с предно и е лека (собствено тегло само 850кг.) ама мисля че няма да е проблем с пасажерите (демек няма да надига). Тия дни ще се карат дървата се оказа (дай боже вече, че останахме на изрезки :-D ). Ей, ще постна снимки на моя звяр с ремаркето ей така, да е по-интересна темата :supz:
ZEDYCUS - майстор
Здравей кое е това родопско село, че и аз съм половин родопчанин дет се вика. Майка ми е от Петково на 40км от Смолян. Пък за дървата не се притеснявай, тежестта ще се дърпа няма да се носи от колата.
По тоя повод се сещам като правех барбекюто пренасях в пасат комби 75 коне 0,6 кубика сурови дъски на 3 метра тежаха около 450кг, без проблем. :-D

Тема "Искам мнение за ремарке и кола със малко коне под капака" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: