• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
puh4 - специалист
Здравейте фенове на форума, имам чезнала 2-ра предавка на МБ w203 c220cdi 1,3,4,5,6 и задна са чук. Проблема се състои в това, че 2-рата предавка недовключва, ако някой знае на какво се дължи ще бъда много благодарен да сподели.
Последна промяна от puh4 на нед ное 04, 2012 11:00 pm, променено общо 1 път.
batkotony - специалист
Най вероятно е лагер,но каквото и да е, трябва скоростите да се свалят и разглобят...Тогава със сигурност ще разбереш... :-D
dyaneff - майстор
Без да се разглоби е по-скоро гадаене, но може би е синхронизатор или зъбно колело.
Chefo77 - майстор
Аз пък съм за нещо покрай вилката. Лагерите са еднакви за всички скорости - надали е там проблема.
Но задължително сервиз, сам не се хващай.
genkogenev - специалист
И при мен се случи миналата седмица W 202 - изчезна 2-ра предавка . Лоста имаше луфт във вилката и с малко доливане на масло в скоростите се оправи .
torbalan - Дървен философ
И аз бих почнал ровенето първо от лоста...
puh4 - специалист
torbalan написа:
И аз бих почнал ровенето първо от лоста...
Лостовата система вчера я разкачих и пробвах да включа 2-ра директно от долу затова я изключвам като вариянт. Маслото не съм и гледал, но ще се провери.
batkotony - специалист
dyaneff написа:
Без да се разглоби е по-скоро гадаене, но може би е синхронизатор или зъбно колело.
Ако е синхронизатор ще хърка,ако е зъбно колело ще изключва.
Chefo77 написа:
Аз пък съм за нещо покрай вилката. Лагерите са еднакви за всички скорости - надали е там проблема.
Но задължително сервиз, сам не се хващай.
За вилката и муфата съм склонен да се съглася,въпреки че тогава и 4-та би трябвало да дава проблеми...За лагерите не мога да съм на едно мнение с теб... :)
genkogenev написа:
И при мен се случи миналата седмица W 202 - изчезна 2-ра предавка . Лоста имаше луфт във вилката и с малко доливане на масло в скоростите се оправи .
Ако е маслото ще има следи от течове и ще има проблем с 5-та и 6-та...
@puh4,има ли виене на някаква скорост?
puh4 - специалист
batkotony изобщо не е давала признаци за предстоящ проблем, дори и сега колата се ползва без никакви шумове.
a_atanasov пуснал съм и там тема, гледам да се докопам до всевъзможна информация защото сам ще я правя.
  • 1
  • 2

Тема "Няма вечни коли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: