• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
v_tan - специалист
Здравейте. До скоро мислех да купувам бордови бус на старо за работа, но поради финансови причини и преосмисляне с каква честота ще се ползва, реших че е по рентабилно да се снабдя с ремарке с прилични обем и товароносимост. Тъй като не разполагам с категория Е се спрях на ремаркета с тегло до 750 кг. Харесах това:
http://remarketa.com/?cat=GN_081_dvuosni
http://www.neptun-trailers.com/
Мисля скоро да ходя да го огледам и на живо, струва ми се стабилно, в описанието пише че е с торсионни оси (2х750кг), с други думи плаче за претоварване :lol:
Другото което ми трябва е теглич. Днес си поръчах в Ebay английски на фирма Anker в комплект с ел.комплект и гумени капачки за топката и ел.букса за 78 паунда. Доставката отново ще е с Gabko. Нещо тук цените на тегличите ги гони някаква грандоманщина...
Коментари? най-вече по ремаркето, защото теглича така или иначе го платих..
Още нещо, колата е Ford Tourneo Connect с двигател 1,8TDCI, 90к.с.
Колега, доколкото знам за две оси искат Е.
v_tan - специалист
Категория Б: Маса до 3 500 кг. или до 8 места и ремарке до 750 кг.
bulhomes2 - майстор
Не искат "Е". Килограмите са важни и за това гледам, че са ги сертифицирали до 750 кг. Въпреки, че според мен могат доста повече.
v_tan - специалист
Днес си взех теглича от куриера. Тежи 23 кг. Монтажа на железата отне 30мин. като в комплекта има всичко необходимо + упътване. ЗА още 15-20мин. ще направя и окабеляването, но заваля.
Всичко пасна перфектно на фабричните отвори. Доволен съм.
Малко снимки:
Прикачен файл:
IMG_20120413_152241.jpg планките за шасито
Прикачен файл:
IMG_20120413_152246.jpg гредата
Прикачен файл:
IMG_20120413_154712.jpg монтирани планки и греда
Прикачен файл:
IMG_20120413_161028.jpg готовия теглич
професионал - специалист
Много добра тема- =D> -ще я следя с интерес!Имат теглич за всеки модел автомобил ли?
v_tan - специалист
Има да. Моя е на фирма "Анкер". Но има доста други производители. Цените им са сходни.
kuuuuuul - майстор
Един приятел си взе точно това ремарке от Гладиатор,аз го докарах до София.Държи се много добре на пътя,а също така си поръча и шпригли и платнище.Щом парите те устройват това е твойто ремарке.Можеш сигурно и 2т. да му качиш но няма спирачки!!!!!!! За регистрацията,отиваш в кат с документите за покупка и ти дават номера без да караш ремаркето./важи само за нови/
v_tan - специалист
Купих ремаркето, утре го докарвам от Пловдив. При мен обаче нещата се развиха по друг начин. Изкарах си транзитен номер срещу 24 лв, плюс 66лв за гражданска. Казаха да отида с ремаркето за постоянния номер. Нищо че е ново. Няма да го гледат, но трябва в КАТ да го пломбират. Бях на кантар дали да не си го докарам без номер, но здравия разум надделя. Иначе теглича е на точната височина, буксата му работи коректно и има една допълнителна пищялка при включени мигачи. Ако не пищи-има изгоряла крушка на ремаркето. Утре ще видя как е на пътя, а вдруги ден ще прекарам 1 кубик почва с него.
profesionalist_wood - майстор
То верно в България цените за нов теглич са мани мани....И аз търся теглич за ремарке втора ръка за Пежо 106 ХТ от 1993 а нов теглич излиза 300 лв. По магазините за авточасти не се намирали тегличи втора ръка.
  • 1
  • 2

Тема "Теглич и ремарке" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: