Всички имаме коли, нали ?
stivemaster - майстор
Здравейте имам посочения проблем със задна лява пружина ,въпроса ми е мога ли да завъртя направо двата макферсъна отзад ,тъй като разликата в нивото на колата празна е 10мм, но аз съм 120 кила и като седна и аз става повече.Имам предвид еднакви ли са и възможно ли е просто да им се сменят местата като най лесна интервенция .
MamaMy - майстор
Върти ги спокойно. При мен е паднала по някоя и друга витка на Астрата, ама не ми пука
batkotony - специалист
А пружината уморена ли е със сигурност?Дали не е счупена витка?Прегледай хубаво,в края понякога се чупи и ако има шлаух си стои и не се вижда на пръв поглед...
stivemaster - майстор
Свих пружината със скоби за пружина, за да излезе от тампона отгоре ,няма счупено.Нещо друго което ми прави впечатление е, че когато е на подемник колата и колелата са отпуснати докрай, от тампоните над пружините до края на амортисьорите има разлика 8 мм между двата ,когато е стъпила е 10 мм в нивото на калниците.Да не би да е сменян амортисьор с такъв, който е по къс или с по тънък тампон отгоре ?Може би трябва да ги сваля и тогава да решавам ,лошото е че нямам собствен подемник, а трябва да ползвам някъде ,а навсякъде са "особено сговорчиви" ако не вземат пари за това.

Тема "Лансер '99 с уморена задна пружина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: