Всички имаме коли, нали ?
miroton - майстор
Моля за помощ

Opel Vectra 1988г 1.6
съмняваме се че бобината е изгоряла ама има 4 извода,някои ако знае изводите да пише

Прикачен файл

product_1035453.jpg
product_1035453.jpg (22.9 KиБ) Видяна 3776 пъти
pipilica - майстор
Имам подобна, не знам от ква кола е, но два по два изводите за накъсо вътре.
С уред може само да провериш ако е прекъснала някоя намотка, но по-често става вътрешно късо между намотките.
ivanovbg - майстор
Заповядай.

Прикачен файл

untitled.JPG
hidrazin - майстор
И това може малко да помогне.
Изображение
:partyman:
miroton - майстор
Бобината се оказа здрава,но под дистрибуторната капачка има интеграла ли дая нареча тая част номер 10 и 11 та там буксите са раждясали и омаслени.Чистих с ацетон но ми се струва че не получава добре.
С какво да почиста тая ражда /масло?
stiv1961 - майстор
Това чудо
Прикачен файл:
images.jpg
комутатор ли, индуктивен датчик ли да го нарека на моята астра съм го сменял 3 пъти за 7 години. По скоро сменям цялото делко за 40-45 лв. втора ръка защото за тоя комутатор ми искат 100- тина лв. орижиналдъ.
ivanovbg - майстор
miroton написа:
Бобината се оказа здрава,но под дистрибуторната капачка има интеграла ли дая нареча тая част номер 10 и 11 та там буксите са раждясали и омаслени.Чистих с ацетон но ми се струва че не получава добре.
С какво да почиста тая ражда /масло?
Със шкурка и после пак омасли малко с грес да не ръждясват.
miroton - майстор
stiv1961 същото е а при мен е хванал ръжда от другите железа и масло.Вътре знаеш ли какво има?
Идеята ми беше с някакъв препарат да го промия.Самите ктачета са калаидисани та това не хваща патина.
stiv1961 - майстор
Не знам какво има, вероятно електроника някаква. Той е запечатан и не може да се разглобява, почиствай смело и дано не е сдал багажа. Другия вариант е като моя, делко втора ръка и си пее машинката. На третото ми делко комутатора е ориджинал- GM :-D
П.П., намерих снимка на един отворен макар да не е нашия модел
kr1100 - майстор
Умрял комутатор е снимката.

Тема "Бобина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: