Всички имаме коли, нали ?
КИМИ - специалист
Значи- мойта газова е Тартарини- авто прехвърля на газ при 2 хил. оборота.
Искам да свържа още едно копче за да паля на газ.
Сегашното ми копче е с 2 бутончета (в него влиза малка букса с 4 кабелчета) и пали винаги на бензин, но с много въртене.
Как да подам ток да паля директно на газ.
Имам клапани и на изпарителя и преди него- при филтърчето.
Фиат 1.6 8 клапана пълна инжекция.
bulhomes2 - майстор
Едната ми кола е пълна инжекция на метан. Обиколил съм газаджиите в много градове с надеждата някой да я научи да пали на газ, ама всички викат, че е невъзможно. Другите ми коли са карбуратори (на газ) и не са помирисвали бензин от години. Не знам дали е от метана или инжекциона, но съм по-склонен да мисля, че е второто.
КИМИ - специалист
мойто е обикновена газова а не метан, а колата пълна инжекция.
stiv1961 - майстор
Това в другия форум е дискутирано:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=145712
Ако си го чел- извинявай :)
ditronix - специалист
Оправи си колата! Паленето директно на газ не решава проблемите,а ги задълбава! И не оборотите са критерий кога да се мине на газ,а температурата на охладителната течност,респективно на изпарителя.
КИМИ - специалист
На бензин ми пали трудно-
нз и аз вече какво да оправям-
помпа-наред, филтри- сменени-
дюзите работят и четирите-
и върти по 15-20 секунди-
страх ме е да не си прецакам стартера.
ivanovbg - майстор
Прати снимка отпред и отзад с кабелите и ще ти кажа как.
taran - специалист
Онзи ден гледах трипозиционно копче за АГУ,с диоди за нивото на газта в бутилката-1.палене на бензин,2.палене на бензин и преминаване на газ при достигане на обороти (при достигани на опр температура,преминават газовите инжекциони) 3.палене директно на газ.Беше нещо от порядъка на 30-тина лв.
bulhomes2 - майстор
Това копче е за карбураторни уредби.
igt - специалист
На мен ми беше изгоряла бензиновата помпа, затова се наложи няколко пъти да паля на газ. Имах монтирана газова уредба ланди ренцо, не инжекцион с превключвател за прехвърляне на газ, съобразно оборотите, палех първо на бензен. Та как става, даваш на контакт, диода за преминаване на газ мига, натисках копчето все едно да превключиш на бензин, след това го връщаш на позицие на газ и въртиш и палиш на газ. Това беше при мен, при теб незнам какъв е бутона.
Що се отнася за работата на бензин, зареди високооктанов и карай известно време само на бензин. Аз имах подобен проблем - прекъсваше при работа на бензин. Питувах често от Видин за София на Петрохах, на спускането на прохода винаги прехвърлях на бензин, така колата с три-четири прехода се оправи, след което я продадах.
Що се касае за момента на прехвърлянето - дали съобразно оборотите или температурата в охладителната течност, то това е много спорен въпрос. Сега имам л.а. с ГИ и там е съобразно температерата на охрадителната течност. При обикновената газова уредба, чаках да започне да духа топло от парното, след това вдигах оборотите на двигатела на 3 500 и прихвърляше.
Успех.

Тема "Как се връзва копче за палене директно на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: