• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
marmoz - специалист
Здравеите колеги :) ,ще питам като лаик - свален резервоар от дизелов автомобил /пластмасов/ как,къде с какво се промива от боклуци,че на 2 дена задръства филтъра :?
Благодаря на всички отзаовали се :)

П.П За сега мисля да го носим на пароструика и после да съхне....
mitko414 - специалист
Идея, но не съм изпробвал!
Сипваш му 2-3 литра олио и го оставяш да се кисне няколко дена като периодично го разклащаш да се омокри цялата повърхност отвътре. После изливаш, пълниш догоре с нафта и караш.

Веднъж си бях оклепал ръцете с катран, никакви препарати за миене не помогнаха, докато не си намазах ръцете първо с олио, после олио лесно го отмих с веро.
puh4 - специалист
Прах за пране, пароструйка, пак прах за пране така 3-4 пъти. Накрая плакнеш с гореща вода и за капак на всичко плакнеш със спирт за горене стои в топло помещение 2-3 дена и караш.
SEV - специалист
marmoz написа:

П.П За сега мисля да го носим на пароструика и после да съхне....
Това е отговора ти,дано не бъркаш пароструйката с водоструйка.На пароструйка съм виждал такива мръсотии да отмиват,пръскат с препарат и после отмиват.
ditronix - специалист
Пароструйка и калцинирана сода,би трябвало да стане,щом е пластмаса. Но помисли как ще почистиш помпата и горивопровода,това ще е задачка от класа....
lov - майстор
Натриева основа или както му викат сода за сапун. Но намери на кристали. Изсипваш вътре и наливаш гореща вода. Имай в предвид че при разтварянето също се отделя топлина. Държиш едно денонощие като разклащаш и обръщаш в различни посоки и си готов.
Пробвано даже не мирише и почти на дизел после.
marmoz - специалист
Благодаря на всички отзовали се .Пароструката свърши работа ,добре че боклуците не бяха чак толкоз много :)
П.П.Дано не ви се налага да сваляте резервоар,сега ръцете ми са кат на професионален монтьор :-D ,нафта,масло,кал и какви ли не гадости ,след 10 миене с препарати,пасти,пяск и други ,ръцете ми все още чернеят ......
ZMeyGorianin - майстор
Намажи ги нещо мазно-чисто машинно масло, олио, грес, крем някакъв. Изчакай 2-3 мин. и започни да ги търкаш една в друга. Накрая ги забърши с чист парцал и измий с "веро".
swissmad - специалист
Или пробвай да си измиеш ръцете с това http://www.preparati.bg/products.php?id=3916 -има ефект -вервай ми! :lol:
Аз свалях моя резервоар и го измих само с вода. При мен пластмасата е такава, че не задържа боклуци и всичко се хлъзга и не може да залепне. Големия маркуч на вилата, водата на макс и резервоара светна.
  • 1
  • 2

Тема "Промиване на ПВЦ резероар от дизел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: