• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
sspoko - специалист
миналата седмица си купих навигация и забелязвах следното при отчитане на скороста километража ми дава стойности с около 10% по високи от това което отчита навигацията, та въпроса мие мога ли да разчитам на навигацията?
VLADO66 - майстор
Ако си с по-ниски гуми от предписаните от производителя може да ти отчита грешка
sspoko - специалист
Точно това имах в предвид понеже не знам какво е заложил производителя, а и не знам до колко точен е и жпс
vesel - специалист
Скоростомерите на автомобилите са нарочно направени да отчитат малко по-висока скорост от действителната.
KingLin - майстор
vesel написа:
Скоростомерите на автомобилите са нарочно направени да отчитат малко по-висока скорост от действителната.
Подкрепям това, но с една забележка, че не при всички е така. От досегашните ми наблюдения Хюндай и Тойота показват точно. На другите мисля са заложени 5 км. отгоре, а не процентно. Иначе според мен навигацията отчита съвсем точно.
Mc Queen - специалист
sspoko написа:
та въпроса мие мога ли да разчитам на навигацията?
Сърце на място!!!
В началото и моята машинка така ме шокира, но след тестове и с други ( Немски ) автомобили се успокоих.
При всичките ми тестове GPS-a отчита с 5-7 км по-малко.
vesel написа:
+2
velas - специалист
vesel написа:
+1

А аз сложих по-големи гуми и в момента показват еднакво. :)
Chefo77 - майстор
Разбира се, че има разлика между показанията на километража и тези на навигацията :) Грешката е умишлена и е "създадена" за да стресира водачите да не натискат. Освен това нараства с увеличаване на скоростта, например при 80 км/ч ако е 3 км/ч, при 100 - 7, при 180 ще е 30.
Иначе на моя Роро километражът е почти точен, при 207 или 208 по навигация показва 210, което си е точно. Но пък съм с една идея по-високи гуми.
KingLin - майстор
Chefo77 написа:
например при 80 км/ч ако е 3 км/ч, при 100 - 7, при 180 ще е 30.

Баш така не е :) Тествал съм го на рено и опел - все си се върти около 5 км разликата.
Chefo77 - майстор
KingLin написа:
Chefo77 написа:
например при 80 км/ч ако е 3 км/ч, при 100 - 7, при 180 ще е 30.

Баш така не е :) Тествал съм го на рено и опел - все си се върти около 5 км разликата.

Казах "например", не говоря за конкретни стойности. Но "грешката" при по-висока скорост е по-голяма.
  • 1
  • 2

Тема "питане за навигация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: