Всички имаме коли, нали ?
profesionalist_wood - майстор
Загубих си ключа за Пежо 106 ХТ от 1993г,тя е отключена. Та въпроса ми е дали е възможно да сваля патронника и по нея да направят нов ключ? :? Решил съм да направя 5 броя копия.
tysonlkr - специалист
Да могат да направят ключ по дадена ключалка (патронник), но удоволствието е малко по скъпо отколкото да си извадиш резервен ключ когато си имал оригинал ;)

Така че за друг път да си знаеш, винаги да си имаш резервен ключ :!:
ttt - специалист
Най-лесно ще е да ти го свали ключар. Доколкото помня имаше едни пинчета които излизат като заключиш с ключа и те пречат да изкараш ключалката. Иначе има само 1 винтче което държи ключалката за тръбата в която е вкарана. При мен бяха разбили колата и бяха прецакали нещо вътре в ключалката. Човека си дойде и само с поглед я оправи :)

А защо са ти 5 ключа?
Ще запомня съвета колега :partyman:
ttt написа:
А защо са ти 5 ключа?
Един да стои на вилата,втория на работата,третия на вилата,четвъртия при работилницата,другия при любовницата :lol: понеже съм много разсеян :-D

Дали сам е възможо да сваля патронника и да я отнеса на ключар който е на 50 км? Или няма да стане да не го преебам патронника?
Gnus - специалист
Май ще е по-лесно да свалиш патронника на багажника (ако си сигурен, че става за същия ключ). С кормилния патронник не съм се занимавал (с пежо 306 съм, което не е много различно като ключалки), но багажния няколко пъти съм го свалял по различин поводи и става лесно.
Илчо Илиев - майстор
Имай в предвид,че в ключа си имаш чип за имобилайзера и дори да ти извадят нов ключ, само ще си отключваш.....за паленето има 2 варианта, единия е да ти направят ключ с чип, което е скъпичко-40-120 лв...в зависимост от доста фактори,а другия е да отвориш пакета на волана и да елиминираш имобилайзера..
И аз си мислех,че на моа дърт курник ш мина с резервен ключ за 7 лв,но....само си отключвам..
Свалих патронника от предната дясна врата,то е ясно че ще вадя обикновен ключ,стария ключ беше със чип но без батерии пък и не съм ползвал имобилайзера,защото му е прецакан компютъра. Сега остава въпроса къде в софия могат да правят ключ от патронник? :?
Илчо Илиев - майстор
Ключари има бол, щом в село има и то добър, то в Сф ще има поне на 100 места...
Тая простотия с имобилайзера не е с батерии и няма връзка с компютър, на моя курник не са му сложили РС и слава богу,а в ключа има батерийка ,но тя е за фенерчето, а иначе чипа представлява нещо с размер 3/3/15мм и няма никаква връзка с батерията...
Иначе както всичко и ключовете са им подобрили цените..
Вчера малки ходил в Практикер да си извади резервен ключ,че много му се отдава за заключва ключовете вътре, и...цените двойни, като за обикновен ключ, без чип....13 лв,а с чип, само 100..
Иначе , защо не видиш в Практикер, поне в Русе има във фоаето ключар, предполагам,че и в Сф ще е така.., а ако се окаже,че без чип няма да стане, виж някой свестен токаджия да елеминира имобилайзера,че 100 лв са си доста пари..
todortv - майстор
Илчо Илиев написа:
..... а иначе чипа представлява нещо с размер 3/3/15мм и няма никаква връзка с батерията...
RFID
ivanj - специалист
....виж някой свестен токаджия да елеминира имобилайзера,че 100 лв са си доста пари
И как ще стане?

Тема "Загубен автоключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: