Всички имаме коли, нали ?
rossenboy - специалист
Колеги, проблем. Става въпрос за Ярис Версо 2005, 1.3 - при пуснати фарове и климатик на незагрял двигател започва едно свирене, но не точно като от ремък. Май? Като поработи 5-10 мин. колата и това свирене не се появява. Та ремък лие, алтернатор ли, нещо още по-лошо??
igt - специалист
Ремък е смяма, натягане.
Chefo77 - майстор
Че е ремък - ремък е най-вероятно. Можеш да го провериш когато пръснеш леко вода върху него - ако спре да свири за малко, значи е той, ако продължи - ролка.
Но аз заради друго се включих - защо въпросът е зададен тук, а не в автосервиз - ако е нещо опасно и някой тук ти каже, че грижи няма, а впоследствие възникнат, съветникът носи ли някаква отговорност? Хора, не си играйте с тези неща, за да не съжалявате после.
И ще дам един пример - колега от форума ми писа на лично за това, че от двигателя му капе масло. Без да поискам повече информация, му отговорих, че е семеринг или друг вид уплътнение и че няма да фалира от него. Но - откъде мога да знам, а и той, че проблемът ще ескалира, маслото ще иде върху ремък и ще стане неприятно? Дадох ли му "съвет" - дадох му, успокои ли се - успокои се ... :cry: :cry:

Тема "Свирене на ремък Ярис версо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: