• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
stancho123 - специалист
Здравейте, климатроника преди около 3 години ми се спука.
Колата беше закарана при майстори на климатици ,който са хвалено по 40 страници в форума на марката и от други форуми.Като пред сервиза главно се въртят мерцедеси и мазди.
Направиха климатроника и отначало ми беше заявено цена около 300лв със смяната на филтър дехидратор на климатика.
Сега си взех колата и ми казаха, че дехидратора е бил прегледан и е остановено ,че работи добре и не е нужна смяната му.
Колата ми я направиха за 200лв.

Все си мисля, че може би наистина не е бил за смяна, все пак са на сметка да ми вземат парите да го сменят, но знам ли.Все си мисля ,че като е седяла доста време системата отворена е нужно да се смени дехидратора, но аз въобще не разбирам от климатици и не мога да давам мнения.Да се притеснявам ли?
milev5 - специалист
Това което аз съм учил и съм чувал от техници познати е че винаги се сменя филтър дехидратора при отваряне на система .
Ама едно такова филтърче не струва повече от 50лв .
За кола да е макс 30лв .
ivanovbg - майстор
Колегата не е писал марката , че има и по 400лева филтри. Не е задължително да се сменя. Нали затова се вакумира 20-30 мин. - да се изсмуче влагата от силикагела. След като не е увреден не се налага смяната му. А това че евентуално филтъра е 50 лева да не се мисли че смяната му е без пари. Има така заврени че ...
milev5 - специалист
За такава инсталация и филтър за домашен хладилник ще свърши работа всичко останало е изгъзица .
А това за изсмукването на водата от силика гела , забрави .
Навлажни ли се раздува се като балон и толкоз .
Ако имаш някакъв стар филтър го напълни с вода и ще видиш какво ще стане .

Измежду другото не са ли медни тръбичките към филтъра и съответно не се ли запояват ?
Има и филтри които са с бързи връзки .
ivanovbg - майстор
milev5 написа:
За такава инсталация и филтър за домашен хладилник ще свърши работа всичко останало е изгъзица .

Измежду другото не са ли медни тръбичките към филтъра и съответно не се ли запояват ?
За 10 киловата климатик - друг път. Явно не си виждал такова животно. Ето ти да се запознаете: http://store.emk-33.com/category/161/de ... ductSort=2&

Колкото до вакума си в голяма грешка. Погледни при каква температура кипи водата при 1милибар. Може и с нагряване да изкараш водата от силикагела.
kuger - майстор
milev5 написа:

Силикагела подлежи на рециклиране /изсушаване/!
milev5 - специалист
kuger написа:
milev5 написа:

Силикагела подлежи на рециклиране /изсушаване/!
Възможно е не оспорвам ,но според мен сам с вакум едва ли би се получило .
Тези които имат повече практика нека те да споделят .
ivanovbg - майстор
Според теб много неща са невъзможни май. Аз не споделям, а те информирам :partyman:
hidrazin - майстор
Силикагела си е силициев двуокис. Не се променя при поглъщане на влага - не се раздува. Не го бъркай с онова дето го ползват фермерите да задържа влага. Силикагела се регенерира успешно - чрез изпичане и също така с вакум. Още по-добре в комбинация с двете. Има и други методи за сушене - ако някой се интересува да потърси в нета.
:partyman:
milev5 - специалист
Това не го знаех :)
Мерси за инфото :) :sauf:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с майсторите на климатроника..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: