• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Привет. Тъй като ми умря акумулатора и не искам да ходя все при комшии да ги моля за зарядно искам да попитам какво зарядно да избера. Избора в интернет е голям и не мога да си харесам нещо което ще го ползвам веднъж на няколко години или преди всяка зима :-D Та според предлаганите зарядни устройства кое би било най-удачно? Бюджет - според зависи. Може ли да се намери нещо читаво за ~50лв или да приготвям двойно повече?
fox_vt - майстор
Щом ще го полваш веднъж на няколко години ти трябва нещо такова Зарядно

Поне ще можеш да зареждаш и всяккави други.

ПП забравих че ще ти трябва и адаптор за зарядното Адаптор
shotik - майстор
От пет години ползвам подобно на това

http://prodavalnik.com/zaryadno-za-akum ... -i36970941

,малки габарити,заема малко място в колата,леко,автоматично ,за зареждане на малки и големи акумулатори,някои имат и за зареждане на 6 волта.
valqk - специалист
shotik написа:
От пет години ползвам подобно на това

,малки габарити,заема малко място в колата,леко,автоматично ,за зареждане на малки и големи акумулатори,някои имат и за зареждане на 6 волта.
Имам подобно, с възможност за 6в. Работи добре, като успея да го пусна.
Може ли да споделиш как точно го пускаш и сменяш режимите, че всеки път като ми се наложи е голяма мъка. Цъкам по 30мин докато успея да му налучкам задържането на бутона че да се включи... иначе после си зарежда. (инструкции за употреба нямах и затова така).
shotik - майстор
Аз съм го преработил малко,защото първата зима се счупиха-точно счупиха ! кабелите от това ,че бяха ниски температури и до изходите им се счупиха ,бяха станали като дърво,сега съм махнал гумените тампони,които уплътняват.Освен това съм допълнил с един електронен волтметър и бутона за преместване на опциите го смених,То е най в ляво,при моето лепенката е с жълто кръгче върху бутона.
Включвам го в контакта,поставям клемите и натискам бутона,на горния ред светва светодиод на "мотоциклет",след второ натискане е "автомобил" и го оставям така.На долния ред свети светодиод показващ състоянието на акумулатора.Когато се зареди акумулатора,на долния ред светва друг светодиод,показващ,че акумулатора е зареден/пълен/. При размяна на кабелите ,светва на долния ред в дясно.
Зимно време на режим "СНЕЖИНКА" може да се поддържа акумулатора в цикличен режим на дозареждане,когато дълго време не се ползва.
valqk - специалист
При мен е същото. От TCM е зарядното. С кабелите внимавам като е студ, че ме мързи да ги сменям.
По колко време натискаш копчето? При мен май трябва да се държи по 1мин за да превключи режимите.
За снежинката не знаех - мерси. Имам 2 акумулатора, които трябва да потдържам...
Последна промяна от valqk на ср дек 04, 2013 10:40 am, променено общо 1 път.
kuuuuuul - майстор
И аз имам подобно и съм много доволен,в Лидъл пускат такива.
shotik - майстор
valqk,точно за такова положение го смених бутона,сега само го натисна и сменя веднага режимите,но сега ,след толкова време не съм имал проблем,дори сега нарочно го свързах с акумулатора да зарежда , да видя как работи и за да ти отговоря.
valqk - специалист
shotik написа:
valqk,точно за такова положение го смених бутона,сега само го натисна и сменя веднага режимите,но сега ,след толкова време не съм имал проблем,дори сега нарочно го свързах с акумулатора да зарежда , да видя как работи и за да ти отговоря.
Искаш да ми кажеш, че с някакъв друг бутон веднага сменя?
Ще го разкостя да пробвам, но не виждам логика, освен лоша спойка или прецакан бутон. Микробутоните са си надеждни по принцип... мислех, че е 'софтуерно' от контролера вътре времето...
8180 - майстор
fox_vt написа:
Щом ще го полваш веднъж на няколко години ти трябва нещо такова Зарядно

Поне ще можеш да зареждаш и всяккави други.

ПП забравих че ще ти трябва и адаптор за зарядното Адаптор
Фокс,
Провери, моля, предложението си за адаптера. На бърз преглед ми се струва, че няма да покрие всички възможности на зарядното, както и случая на питащия. :)
  • 1
  • 2

Тема "Зарядно за акумулатор - какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: