Всички имаме коли, нали ?
Тази пролет смених механичното уплътнение, фибъра, на водната помпа на Вартбурга. Търся да купя ново за следващия ремонт и все не намирам- вероятно не се произвеждат вече.
Реших да търся такова уплътнение от друга помпа в сайтове за механични, челни уплътнения.
Намерих в НИКОМ Техно ООД Варна подобно с близки размери. Те имат работилница и ако им занеса главата на двигателя, могат да напаснат леглото на помпата по размера за тяхното уплътнение. То вече няма опастност да бъде спряно от производство. Цената му е 27лв.
kr1100 - майстор
КОлега измери диаметрите. Ако става от Лада след разравяне мисля ,че ще изровя. :wink:
piron45 - майстор
Преди време като имах Вартбург съм купувал части от Битака в София. Имаше няколко големи сергии само за такива части и то нови. Сега не знам как е положението. Ако намериш някой, който ходи там да погледне.
От Лада има в магазините, но е различно. Пуснах съобщението като идея. Да не се търси точно автомобилно. Подобни уплътнения се използват в много типове помпи в промишленистта и все някое от тях ще пасне, е с малко доработка. И след това не се притесняваш, че колата е стара и няма да има части.
Обмислях и вариант с електрическа (12в) циркулационна помпа топла вода за яхта. Ще го оставя за краен случай.
След последната смяна на фибър се надявам да изкарам поне още две години.

Тема "фибър, водна помпа, механично уплътнение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: