• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
Zlateff - специалист
Колеги имам Daihatsu Charade G100 993cc 39 kW, и искам да му сложа спортен филтър тип конус, но проблема е че при инсталацията трябва да махна кутията на стария възд.филтър нали така?Само че към въпросната кутия има 2 сензора не знам на дебитомера ли са или на нещо друго и не знам ако сложа конус с одължител аджа ба де да ги тура тез сензори?Ето изображение :

Изображение

ПП: Чакам отчаяно идеи, тъй като писах в един английски форум на дайхатсу и отговор не получавам вече 3ти ден...
inspo - майстор
Карай си колата и не се занимавай с безсмислени неща.
vrangelov - специалист
inspo написа:
Карай си колата и не се занимавай с безсмислени неща.
Напълно подкрепям. Иначе казано, може, но няма смисъл. :)
kuger - майстор
Какво целиш с този филтър? Ефекта от към мощност е, меко казано съмнителен. Най-много да смениш гласа на мотора от към по-шумен.
Zlateff - специалист
Целях промяна в звука и икономия на бъдещи филтри тъй като спортните се перат и почистват с маслени препарати, но знаете ли... ще взема да ви послушам.Апък и то каква икономия става, като за всеки 2-3 почиствания трябва да давам по 20 лева за препарат....Не сте първите които ми казват да не се занимавам с това. :!: :idea:
kuger - майстор
Освен това, де писах, ще се наложи и промяна на някои настройки, че спортния позволява повече въздух към мотора.
ferrari4456 - специалист
А спортния филтър, като смуче от отделението на двигателя, а не с тръба отдолу на решетката не се ли набиват доста повече боклуци в него отколкото иначе, защото като гледам двигателя не е от най-чистите и не е нужно да е така и той като смуче около него всичко ще го дърпа и набива в него.
И аз бих ти казал не се занимавай с глупости.Купи си качествен въздушен на Mann или някой друг и ще можеш да караш повече километри, защото държат на почистване не като другите който се късат, въпреки че не му се връща съвсем пропускливоста, но все пак.
DundyTheCroc - майстор
Не се занимавай с глупости, ефект към мощност няма да има, дори може да е отрицателен, понеже колата ще смуче топъл въздух от двигателния отсек, а не както е сега студен от тръбата, която отива напред, Ако толкова искаш спортен филтър има и такива панелни, заменя оригиналния в кутията, разбира се е и по-скъп от китайските конусни, които нищо не филтрират де :-D
Chefo77 - майстор
DundyTheCroc написа:
Не се занимавай с глупости, ефект към мощност няма да има, дори може да е отрицателен, понеже колата ще смуче топъл въздух от двигателния отсек, а не както е сега студен от тръбата, която отива напред, Ако толкова искаш спортен филтър има и такива панелни, заменя оригиналния в кутията, разбира се е и по-скъп от китайските конусни, които нищо не филтрират де :-D
То и "спорта" им е толкова де :)
Сменяй по-често филтърния елемент и не се занимавай с излишни неща. Най-много да съсипеш мотора с такива филтри - познай колко му харесва да да запрашен въздух :)
bagera1 - специалист
Ако слагаш филтър за 20 лв забрави за пране и смазване- ментетата са хартиени и се затлачват.
Ако слагаш истински като k&n си вземи панелен
Аз съм с к&n и съм доволен- пера го и го смазвам през 5000км заради газта. Оригинален комплект за почистване и смазване е 40 лв като може да се ползва доста пъти, иначе може да се ползва меглио за миенето и атф за смазването.
  • 1
  • 2

Тема "Възможно ли е да се сложи спортен филтър?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: