Поради хубавите пътища, по които караме, днес се сдобих с удар от камъче по предното стъкло, както и пукнатинка/резка по горната повърхност на стъклото с дължина 7мм. Нищо няма отвътре. Искам да попитам - може ли да се ремонтира? Чувал съм за сервизи, в които уж лепят. Имам повод за притеснение, защото не искам да се сцепи или замрежи цялото зимата. Стъкло за толкова малко обаче в момента не ми се сменя, а и ще излезе доста скъпо.
Всички имаме коли, нали ?
thinkpad
- майстор
31 мнения в "Удари от камъчета - предно стъкло"
jekasus
- майстор
nikolson написа:Това да не е форда на professionalist_wood дето му беше подарък от чичо му?Не, на Тинки

nikolson написа:Като стана дума, някой знае ли къде изчезна?
Профи явно заби в чужбина, а форда му на вторични(пак в чужбина)

hidrazin написа:Крайно време е това недоразумение да отиде за вторични.Щом нещо работи - не се пипа(се хвърля)

професионал
- специалист
Със такава пукнатинка карах предишната ми кола 7-8 год., докато един ден след като я бях оставил на слънце не я видях да разполовява стъклото на две!
Lisko
- майстор
На мойта съм гледал как пусна няколко лъча за няколко седмици и то доста дълги, та се изядох от яд че не го прихванах овреме.
На две коли под наем съм имал малка дупчица без лъчи която забелязвам едва след като съм взел колата и подписал, че всичко е ОК и съм карал със свито сърце щото в застраховката ми изрично се казва, че не покрива предното стъкло. За щастие и двете издържаха по една-две седмици, докато ги върна, но вече си нося фенерче, светя под различни ъгли, дигам чистачките (на мойта си кола беше точно, ама точно под чистачката?!?) и си отварям очите.
Освен температурните промени, явно си има значение и каква е първоначалната дупка.
На две коли под наем съм имал малка дупчица без лъчи която забелязвам едва след като съм взел колата и подписал, че всичко е ОК и съм карал със свито сърце щото в застраховката ми изрично се казва, че не покрива предното стъкло. За щастие и двете издържаха по една-две седмици, докато ги върна, но вече си нося фенерче, светя под различни ъгли, дигам чистачките (на мойта си кола беше точно, ама точно под чистачката?!?) и си отварям очите.
Освен температурните промени, явно си има значение и каква е първоначалната дупка.
Lisko
- майстор
jekasus написа:Щом нещо работи - не се пипа(се хвърля)Има и друга гледна точка:
Щом нещо не работи - благодат за майстора, да си прояви таланта как да го закърпи.

Още повече ако по всеобщо мнение е заминало - тогава дори нямаш притеснения, че ако кърпежа се провали някой ще мрънка и си работиш хладнокръвно

Тема "Удари от камъчета - предно стъкло" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература