Всички имаме коли, нали ?
miroslav_kn - специалист
Здравейте!Днес прегледах всички теми в раздела и открих само една подобна,но май не ми върши много работа. Карам Хонда ЦР-В II която има оригинално CD стерео, но за съжаление не чете MP3. Имам таблет бих искал да го ползвам и в колата. Моля, тези които имат вече таблет в колата а и тези които са специалисти в тази област, да ми кажат дали трябва да купувам задължително усилвател или мога да ползвам AUKS IN на CD и AUKS OUT на таблета? Дали само с 3,5мм жак ще се чува нормално звука на високоговорителите? Питам това защото AUKS IN на CDто не е външен а за да го ползвам ще трябва да разглабям цялата конзола. Благодаря предварително за помощта.
Таблета може да ти изкара звук само за малките слушалки за ухо. Ако искаш повече трябва усилвател. Как си английския? Ако го разбираш това е за теб:
http://www.youtube.com/watch?v=u-ALYArl5S4
DundyTheCroc - майстор
AUX IN на CD-то и изхода на слушалки на таблета ще свършат работа, друг е въпроса какви са входното и изходното съпротивление на едното и другото и как ще се чува. Таблета трябва да измислиш и как да го захванеш и как да го захранваш, освен това ще трябва да го демонтираш при всяко слизане от колата. Аз лично бих сменил CD-то с нещо, което чете МР3.
brum - майстор
Таблета със сигурност е направен поне за слушалки, така че не го бърка входното съпротивление на плеъра. Затова връзввай смело към AUX IN-а на CD-то и не би трябвало да имаш проблеми.
kozl - майстор
Да ама на усилвателя може да не му хареса нискоомния източник на сигнал и то поради факта, че някои усилватели за слушалки не могат да осигурят необходимата амплитуда на входящия сигнал за усилвателя. Така усилвателят ще усили входящия сигнал, но няма да може да постигне мощността си дори при максимално усилване от "Волумето". Така че ще трябва да пробваш. Ей на в къщи като пускам видео от лаптопа към телевизора и подавам звук през изхода за слушалки директно в усилвателя, звук има, но в пъти по слаб от звука, който се получава, когато входа в усилвателя е от изхода на аудиото на телевизора. Но като подам от лаптопа аудио сигнала директно в телевизора и от там в усилвателя и звука става доволно силен.
DundyTheCroc - майстор
FM модулатора дава отвратително качество. CD-то на колата има ли управление за чейнджър, ако да може да се сложи такъв с поддръжка на МР3 или XCarLink.
brum - майстор
kozl написа:
Да ама на усилвателя може да не му хареса нискоомния източник на сигнал и то поради факта, че някои усилватели за слушалки не могат да осигурят необходимата амплитуда на входящия сигнал за усилвателя. Така усилвателят ще усили входящия сигнал, но няма да може да постигне мощността си дори при максимално усилване от "Волумето". Така че ще трябва да пробваш. Ей на в къщи като пускам видео от лаптопа към телевизора и подавам звук през изхода за слушалки директно в усилвателя, звук има, но в пъти по слаб от звука, който се получава, когато входа в усилвателя е от изхода на аудиото на телевизора. Но като подам от лаптопа аудио сигнала директно в телевизора и от там в усилвателя и звука става доволно силен.
Странна ситуация. До сега не съм срещал усилвател за слушалки дето да не може да извади поне 1V P-P на изхода. А това би трябвало да е предостатъчно за масовия стандартен усилвател при все, че практиката е да са с чувствителност между 0.5V до 2V за AUX IN-а.
miroslav_kn - специалист
Благодаря ви, приятели. Ще опитам без усилвател ,защото не ми се вадят 100-150 лв. Не искам да вграждам таблета за да го ползвам и извън автомобила.Не съм манияк на тема звук слушам що годе тихо, но мисълта ми е да ползвам таблета и като GPS и за мултимедия. Имах трансмитер но не съм доволен не от звук а по други причини. За съжаление трябва да се сваля цялата централна конзола с духалките за парното за една проба ,а ако не стане ще ми отнеме време докато купя и усилвател и различни джаджи ... а сега е студено и неудобно за работа. Като свърша тази работа ще кача снимки и ще коментирам. Още веднъж, благодарности.
sstefanov - майстор
Изведи AUX входа на по-достъпно място.
Пробвай с кабел от изхода за слушалки на таблета. После пробвай да свържеш товарни резистори около 47-100 ома на изхода за слушалки към маса и сравни двата резултата. Остави този вариант, който ти хареса повече.

Тема "Таблет в колата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: