Всички имаме коли, нали ?
DMN - майстор
Здравейте. Някой може ли да ми помогне да разбера възрастта на този автомобилен акумулатор. Марката е "SELENIO" 62Ah(не намирам нищо за тази марка с търсачката). На плюсовата клема има щамповано отгоре "02" и под него "07" - възможно ли е това да е датата(февруари 2007)? На етикета както се вижда няма нищо написано. Има и един топъл печат, на който пише 6КЕ20-1. Така си взех колата с него от преди почти 3г(тогава ми казаха, че бил нов :? ). На едната клетка плътността на електролита е много по-ниска от другите, явно ще умира, та затова исках да разбера възрастта на акумулатора :) .
Прикачен файл:
P1120584.jpg
ivanovbg - майстор
0207 по скоро е втората седмица на 2007 година. Етикета е за гаранцията и се попълва от човека монтирал го на колата.
DMN - майстор
Благодаря, колега :). Мога ли да разчитам, че това е годината на производство, в случая дали е седмицата или месеца за мен не е от голямо значение. Явно ме е метнал моя познат от когото взех колата за "новия" акумулатор(както и за още други неща по колата). Още веднъж благодаря :partyman:
Не бях сигурен за годината, защото доколкото знам на някои акумулатори, датата на производство е на топлия печат посредством някакъв код, но явно всеки производител си има различни начини за маркиране.
ivanovbg - майстор
Гаранция Франция, но аз така бих интерпретирал цифрите по аналогия с маркирането на частите на колите. :partyman:

Тема "Кога е произведен акумулатора?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: