• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
kokotrikcs - специалист
Колеги моля дайте съвет.Светна ми лампа на таблото за изгоряла крушка и тръгнах да проверявам.Крушките са ок,но при заден десен стоп на светлината за мъгла няма 12v.Как да постъпя?Поздрави на всички.
MamaMy - майстор
На повечето коли има само на левия. Сигурен ли си, че и на десния трябва да свети?
ralon - помощник
Не мисля че трябва да свети. На повечето автомобили допълнителния заден габарит за мъгла свети само от лявата страна.При мен на 190 също свети само в ляво.
докера - специалист
По стандарт на леките автомобили задна , допълнителна, светлина за мъгла се поставя само на лявата , външна , страна / в държавите с ляво движение - така наречената дясна дирекция , се поставя на дясната/ :wink:
Chefo77 - майстор
докера написа:
По стандарт на леките автомобили задна , допълнителна, светлина за мъгла се поставя само на лявата , външна , страна / в държавите с ляво движение - така наречената дясна дирекция , се поставя на дясната/ :wink:
САМО на лявата стандарт НЯМА. Има задължително от лявата страна :wink: В страните с ляво движение задължителна е дясната.
И на двете ми коли лампите са стерео, на старата също беше стерео.
Много вероятно е Мерцедес-а наистина да няма пуснато напрежение вдясно. Забелязал съм, че май само немците са такива скръндзи, да не се минат с една крушка и 3 метра кабел :)
tretre - специалист
Провери щателно всички крушки, при мен беше изгоряла едната от двете светлини осветяващи задния номер.
kokotrikcs - специалист
Благодаря за бързите отговори.Не зная дали трябва да свети-никога не съм обръщал внимание а и колата я имам от скоро.Но виждам че левият стоп е с 6 пина а десният с 5(така че предполагам че не трябва да свети),но всички крушки са ок а лампата на таблото си сигнализира за изгоряла крушка.
Проверени:
-мигачи
-габарити
-стоп светлини
-къси
-дълги
-фарове за мъгла
-задна светлина за мъгла
-светлини за автомоб. номер

всичко си свети...
ivanovbg - майстор
А сега отвори книжката и виж дали навсякъде крушките са със означената мощност. Ако има и диоди или китайски ксенон - те са проблем. Принципно при последователно запалване на габарити, фарове, стопове, .....и задна светлина за мъгла, през 1-2 сек проблема е там където ти се запали светлината на таблото. Крушките се контролират по консумация, не по осветеност.
shotik - майстор
Цитат "Светна ми лампа на таблото за изгоряла крушка "

Как е направено така ,че да дава индикация с една лампа вероятно за всички лампи ?

За лампи на фаровете знам с рид ампула,на една серия локомотиви имаше такава функция с един специален бутон с много клеми,но на кола не ми е ясно как да се прави.
Chefo77 - майстор
Така и така ще ги вадиш (за да видиш мощността им), поразтъркай им малко гнездата - има някаква вероятност някоя крушка в даден момент да не прави добър контакт, което да отчита като понижена консумация и да свети лампата на таблото.
Хидра, момчето каза, че е светнала, което предполага, че преди това не е светила. Ако е сменял нещо, ще помни :) :)
  • 1
  • 2

Тема "Задна светлина за мъгла на Mercedes w124 няма напрежение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: