• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
Всички имаме коли, нали ?
kopaiko - специалист
Здравейте колеги.Знам че темата е дъвкана по всички автомобилни и технически форуми но ме интиресува не само мен има ли новини от Изпълнителната агенция на авт.администрация относно поставянето на DRL светлини.Разбра се че в Европа са разрешени отдавна и има инструкции за поставянето им.Може би там не се смята за промяна на конструкцията или пак у нас правораздаващите се направиха на велики да гърчат народа с поредното задължение. :prayer: :x "Няма такава държава"както пее Слави.
VLADO66 - майстор
Аз съм сложил DRL модул който включва дългите на 30процента и досега нямам проблеми, а и е голямо удобство да не мислиш светлините.
kopaiko - специалист
А вечер работят ли нормално дългите?Този модул фабричен ли е и как се свързва?До колко процента може да се намали напрежението на светлините?
VLADO66 - майстор
Напълно нормално работят дългите -DRL-а ми го свързваха в сервиз.
kuuuuuul - майстор
Какво е това DRL модул :? Аз съм си сложил модул с който светлините светят на 50% и съм го включил към дългите,вечер включвам нормално от копчето.
VLADO66 - майстор
kuuuuuul написа:
Какво е това DRL модул :? Аз съм си сложил модул с който светлините светят на 50% и съм го включил към дългите,вечер включвам нормално от копчето.
Същото е.
bulhomes2 - майстор
С 2 релета си светкам халогените. Второто е да изключва системката когато си светна фаровете. Около 10 лв е общата цена с куплонзите на релетата и около час-два играчка докато разгадая кое с какво се свързва при различните положения на лоста за светлините. На Аудито съм го направил да взима сигнал от лампата за маслото (включва при работещ генератор), а Рендето по-учено (компютър мери нивото на маслото) и на него само от контакта. Покрай десетки полицаи съм минавал - досега не са ме спирали, че не е добре халогените да са дневните светлини.
inspo - майстор
bulhomes2 написа:
....- досега не са ме спирали, че не е добре халогените да са дневните светлини.
Няма такива екстри като добре е- не е добре. Има закон и той казва :

Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при
значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни
условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.

Това, че не са те глобили значи, че си изкарал късмет. Но не се знае кога ще изгърмиш...
bulhomes2 - майстор
Обещавам да пиша като ме аргасат. Вместо халогените лесно мога да светна които си искам фарове, но реших, че тези се ползват по-малко, крушките са им по-евтини и затова.
torbalan - Дървен философ
Един колега го отнесе на 200 метра след границата с гърция. Първите полицаи, които са го видели - моментално са го аргасали... И не 50 кинта, а 80 евра...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23

Тема "Дневните светлини?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: