• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Всички имаме коли, нали ?
toni_g79 - специалист
Здравейте,днес ходихме до Джъмбо магазина на Ботевградско .Значи на тръгване ,аз карам по пътя който е успоредно на джъмбото,посока колелото.Един дъртак излиза от пътя,където за паркирани колите,и ме удря(леко),но .......... идва полиция и се окачзва ,че аз съм виновен . :shock: ,то вече мина ,но дали е така ???Написаха ми акт,после каза,че ми връща талона и акта няма да го плащам,защото уж съм виновен ама не съвсем,какво става не знам :? :?По-интересното ми е дали съм виновен наистина!!
Последна промяна от toni_g79 на нед апр 06, 2014 10:35 pm, променено общо 3 пъти.
toni_g79 - специалист
С черните стрелки се движа аз,с червената другият водач!!

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (114.31 KиБ) Видяна 2150 пъти
nikolson - майстор
По това, което виждам, ти не си виновен. Другият шофьор излиза от нищото-паркинг, или изход, или двор. Ти се движиш по път от републиканската пътна мрежа. Това е едно от нещата, на които се набляга(ше) в часовете по "правилник". Черен път, изход, въобще път, който не е част от от републиканската пътна мрежа, винаги е без предимство.
toni_g79 - специалист
Там са парко-места,аз също твърдя ,че не съм виновен.Но куките казаха,еднозначни пътища,няма маркировка.ВИНОВЕН защото оня е десностоящ.Аз седя и мигам мигам ............. и още мигам,и нз какво да правя.....Как (и на кой),да докажа,че НЕ СА еднозначни и идея си нямам..........
nikolson - майстор
Именно, паркинг, а не път. Той се включва в движението, без предимство е!
lov - майстор
Да да ама не. На тези паркинки важи ЗДП. И щом той се движи по алеята ти е дясно стоящ и съгласно закона е с пердимство. Виж ако излизаше от клетка с паркоместо случаят е съвсем друг. Поогледай с другия път като идеш до там или до някой друг че алеите са маркирани със стрелки. Никъде няма указание за път с предимство и важи правилото за не регулирано кръстовище.
toni_g79 - специалист
Само,че неговата алея не е ли с по-малко предимство от обозначения на картата път (на който няма паркоклетки) :? По тази логика аз на излизане от паркинга на блока мога да блъсна някой минаващ по шосето,и защото нямам знак СТОП и съм дясностоящ,няма да съм виновен.Не се опитвам да споря,просто разсъждавам.......
И ако е така,защо никой не дава предимства на дясностоящите,които излизат от паркинга а минават,така както и аз???
Последна промяна от toni_g79 на нед апр 06, 2014 8:01 pm, променено общо 1 път.
colyo - специалист
Ако няма знаци и маркировка, указващи предимството, важи правилото на дясностоящият.
toni_g79 - специалист
colyo написа:
Ако няма знаци и маркировка, указващи предимството, важи правилото на дясностоящият.
Да при равнозначни пътища.Аз твърдя,че моят е по-равнозначен от неговия.Тези алеи дори не са означени на картата........След малко,че прибира комшията полицай,и ще видя и той какво ще каже.....
radius - майстор
Да, така излиза, закона е много разтеглив в тези случаи. По същата логика, минавайки през най-забитото село може да излезе някой от крив път без знак стоп и ти да си виновен. Няма републикански- няма европейски, важи правилото на десния.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Неправомерно издаден акт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: