Всички имаме коли, нали ?
thinkpad - майстор
Автомобила много го пазя по принцип. Познат беше поискал нещо да пренесем и докато се опитва да го мушка, успя да пробие дупка в тапицерията на тавана, точно в средата. Искам да ви помоля да кажете начин да се поправи положението, ако някой е правил подобно нещо. Не ми се иска да свалям цялата тапицерия, а и претапицирането може да излезе доста скъпо. Направо побеснях когато стана това. :x Тапицерията в автомобила цялата си беше перфектно запазена.
п.п Прикачвам снимка и намерих от ръбовете, които се припокриват с пластмасите къде да отрежа малко парченце плат с този десен.
Изображение
ZEDYCUS - майстор
За да ти е мирна главата, следващия път товари ти, за да си запазиш тапицерията. Чуждото кокали няма. (то и на моята кола кокалите и се строшиха днеска :razz:, аз съм и прежалил тапицерията вече )

Преди време по тв Шоп рекламираха един продукт като прах, с който възстановяваха скъсани тапицерии и мокети, или платове. :?

Прикачен файл

towarene.JPG
thinkpad - майстор
Виж, рядко товаря нещо и не ми се иска да прежалвам тапицерията. Вярно не карам нов автомобил, но не искам да изглежда като кочина. За ТВ Шоп-а преди време - и аз помня рекламата, но и цената беше колкото да си купя плат и лепило и да си претапицирам, а и вече не го предлагат май. Ако имаш някакви идеи или друг има такива как да се закърпи, така че да не се набива на очи - моля да споделите. Един път нещо да тръгна да товаря и пишман да стана. Че иначе трябва да хвана големият чук и да хвърля целият автомобил на скрап. Имам търпимост до време, а на един паркинг някой ми беше разбил ръб на бронята, та колата без това се превърна в кочина, та остава и вътре да е все едно свине са се въргаляли.
Duke_BG - специалист
ZEDYCUS написа:
....Преди време по тв Шоп рекламираха един продукт като прах, с който възстановяваха скъсани тапицерии и мокети, или платове. :?
цък - не става
при онова се действаше с ютия ама плата е с дунапрен отдолу и не е ясно дали няма да се стопи и да стан по-голяма беля
stiv1961 - майстор
Каквото и да правиш все ще си личи кърпеното, ако децата ти са малки знайш ли как ще се радват на една топла ваденка, например
Прикачен файл:
1204045076_p1080196.jpg
1204045076_p1080196.jpg (68.71 KиБ) Видяна 5584 пъти
или каквото си избереш
напиши в търсачката ,,ваденки за дрехи" и избирай :)
inspo - майстор
Щом имаш от същия плат. Отрязваш с макетно ножче парченце колкото ти трябва. Бележиш му контура върху скъсаното. Изрязваш скъсаното по очертания контур. Ако тапицерията не е прилепнала към тавана през дупката вкарваш едно малко по широко от нея парче брезент или здрав плат и лепиш с прома (хелмевект и др.) После залепяш и парченцето на мястото което си му изрязал. (Ако тапицерията е залепнала за тавана лепиш направо парченцето без плат за подложка ) Действаш ли внимателно няма да си личи много. Може първо да пробваш с нещо друго за да видиш дали ще ти хареса крайния резултат.
kr1100 - майстор
Kaто идея, ако съвпада с точния център - плафонче . Пр. в ЛИДЛ имаше 1 к-т от 3 бр със светодиоди и 3 батерии .Натискаш прозрачното на плафона и светват 3 бр, натиска още един път - светват още, на 3 я път още ,4 я път гаси. Ако ти се играе може да се подведат 2 проводника ,1 бр 7805 и да се използва без батерии.
Може да се подбере и друго подходящо плафонче
thinkpad - майстор
Благодаря за съветите. Трябва да кажа, че това е таван и отдолу няма дунапрен, само кора. Платът е директно върху нея. Съветът за изрязването ми се струва един от най-интересните, но как да го направя, така че да не си личат ръбовете и няма ли да направя по-голяма беля, ако режа текущото?
Kasap - специалист
Мисля си, дали няма да стане с тези ленти за подгъване - дето се лепят с ютия... :)
thinkpad - майстор
Не знам за лентите, такива не съм ползвал, нито съм се занимавал да гледам някога. Купих тук едно лепило Хелмевект, имаше и някакво турско, ама нещо не ми вдъхваше доверие, и утре ще видя какво ще става по един от начините описани в темата, ако някой не се сеща за нещо по-добро. Не знам на моргите да продават точно такива части, а и свалянето на цялата кора и т.н е много по-трудно.

Тема "Моля за помощ относно дупка в тапицерията на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: