• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички имаме коли, нали ?
Здравйте колеги, станала е една беля с моя акумулатор който се намира под седалката, дал е на късо не знам как не е гръмнал. Качвам се днеска в колата завъртам ключа и няма никаква индикация на таблото. Нсочвам се към проверка на батерията и какво да видя тя се е заварила за седалката, смачкала изолацията на плюсовата клема.
Отворих капачката за да видя как е електролита, само клетката най - близо до плюсовата клема е с 2см. по ниско нивото на електролита.
Въпроса ми е дали е безопасно да се зареди този акумулатор, и ще работи ли?
Последна промяна от emilec на ср май 21, 2014 11:42 pm, променено общо 2 пъти.
ferrari4456 - специалист
Какво е това "акумолатор"? :?
fox_vt - майстор
Зареди го и ще си обади дали има поражения.Обикновенно се огъват плочите вътре в него и може да е окъсил вътрешно след такова късо.
todortv - майстор
:? :? :?
Това на паркинг ли?
Каква е причината да опре в седалката?

Нов акумулатор!
ESPACE - майстор
Пак късмет, че не си се запалил. Трябва да почерпиш!
Ауди ли е колата? Или Рено?
Колата е субару либеро, да голям късмет че не се е запалила. Акумулатора се зарежда в момента и утре ще разберем дали става нещо от него.
shotik - майстор
Ако е имало "късо " съединение ,е щяло да има поражения ,по скоро е имало включен някакъв консуматор-фарове,габарити,,вътрешно осветление на купето,вентилатор или нещо друго,дори лампа под капака на мотора ако има и е 21 вата,за 10 часа ще го разреди .Последното ми се е случвало .
Когато ми се случи веднъж да стане така ,че мотовилката на стъклочистачките да закачи и навие кабел на радио с постоянен + и скъса изолацията и стана "късо" на "маса" ,то само за 5-6 секунди кабелът се нагря като реотан и изолацията започна на капе и тогава с гола ръка го хванах и дръпнах,успях да го скъсам и да предодвратя пожар в купето и после над месец ми зарастваше раната от изгореното.
MrMurdjo - майстор
и какво да видя тя се е заварила за седалката,
Колегата го е написал, просто късмет, че е голямо сечение към маса. Нагряло се е, но не и да запали пожар преди да клекне акумулатора.
ge6aaaa3 - специалист
Кристалния глобус ми шепне, че ще се посъживи, ама след някой-друг ден, ще умре окончателно. :wink:
todortv - майстор
Толкова е бил годен и преди инцидента!
Предполагам сте наясно, здрав акумулатор на късо какво става.....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Акумулатор на късо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: