Всички имаме коли, нали ?
kokotrikcs - специалист
Здравейте господа.Много пъти сте ми помагали и затова пиша пак тук.Безкрайни благодарности за което.Проблема ми е че като включа темпомата,след няколко секунди се изключва сам.Понякога секундите са 2 понякога 5-10,но просто си изключва.Самото лостче е здраво и при всяко движение от мен реагира правилно-работи.Къде да търся проблема?Свалих платката и ще я давам на майстор да я прегледа за студени спойки.Какво ще кажете?Поздрави на всички.
hidrazin - майстор
Ще кажем, че не е лошо да направиш една диагностика в сервиз. Иначе тук можем да хвърлим един боб за познаване.
:partyman:
stamenov1 - специалист
Провери дали работят контактите на стоп машинката и на съединителя. Те отговарят за изключването при натискане на някой от педалите.
При Ситроен на спирачката е двойна машинката, а на съединителя единична с нормално затворен контакт.
kokotrikcs - специалист
Кутията е автоматична.Как се проверява дали стоп машинката работи и къде точно се намира(извинете ме за лаичния въпрос)?Провериха платката-ок е!
stamenov1 - специалист
Някъде по педала. При някой коли е в плочката на самия педaл - има кабел по самия педaл, при други е хваната на стойката за педaла. Потърси.
kokotrikcs - специалист
Нищо не се вижда-трябва да се махнат корите :rolleyes:
Утре ще потърся-благодаря за помощта.Утре ще пиша.Спокойна Вечер.
stiv1961 - майстор
stamenov1 написа:
Някъде по педала. При някой коли е в плочката на самия цензура - има кабел по самия цензура, при други е хваната на стойката за педала. Потърси.
Ега ти цензурите, ако не разбира човек за какво става въпрос има да се чудиии...... извинявам се за офф-а :)
kokotrikcs - специалист
Нямам представа какво е цензура,но ми е неудобно да занимавам човека... #-o
kokotrikcs - специалист
Утре смятам да търся някакво ключе,което при натискане на педала на спирачката да прекъсва веригата на темпомата.Правилно ли съм се насочил?
stiv1961 - майстор
kokotrikcs написа:
Нямам представа какво е цензура,но ми е неудобно да занимавам човека... #-o
Точно педала :-D , но като го напишеш в единствено число веднага те цензурират защото мислят, че обиждаш някого на леворезбар :-D
А по темата- да, насоката е правилна :)

Тема "Темпомат(автопилот) на Mercedes w124 300td-1993g не работи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: