Всички имаме коли, нали ?
shotik - майстор
Имам Сеат Варио и на задната врата има светоотразителна пластмаса,която се напука и на едно място се проби .
Прикачен файл:
CIMG2967.JPG
Прикачен файл:
CIMG2968.JPG
Обикалях морги и магазини,но засега няма .Очаквам да ми се обадят от Пловдив ,където цената беше приемлива,но все пак да попитам дали някой е правил от зор ремонт ,като е вмъкнал някакво парче от друг материал и е закърпил положението.Като ново не можах да намеря ,заедно с цяла врата за 160 лв ,не ми е необходима сега ,още повече ,че е друг цвят.
Дали ще е удачно да изрежа правилен правоъгълен отвор,от друго стъкло да изрежа по него ,да припасвам и залепя,но дали с поялник,дали със топъл силикон и като цяло да залея с епоксидна или полиестерна смола ,за да се заздрави ? Дали може да се полира ,за да се получи добра повърхност ?
kuger - майстор
Тази пластмаса се лепи отлично с дихлоретан, но откъде? Заздравяване ще стане със стъклени нишки и епоксидна или полиестерна смола, става и с обикновена марля, но ще се вижда и при двата случая.
Ако случайно намериш дихлоретан /май все още се продава в хим. магазини/, намери сходна пластмаса и си направи лепило от нея и дихлоретана. Става за лепене, става и за пълнеж /за което ще трябва да направиш гъста консистенция/. После, след изсъхване ще шлайфаш и полираш, но пак казвам, ще си личи .
По този начин съм възстановявал стоп на трактор от парченца. Но, на трактора и да личи е все тая :-D
Може да прикриеш ремонта със самозалепващо фолио, на "болния" и здравия участък за симетрия.
Duke_BG - специалист
в Бургас имаше един дето работеше с печка елба и поялник и възстановяваше всякакви такива бози. Даже сменяше парчета като преди това ги надираше отдолу на решетка за да се приближат максимално до оригиналните на вид. ако намериш подходящо парче и го изрежеш точно може и с каноконлит да го лепнеш.

после с водна шкурка 2000 на вода заглаждаш и полираш с някаква полир паста
shotik - майстор
Опитах с поялник,но тя не се топи тази пластмаса,поялника като се допре ,тя се свива и не лепи нищо,но със моментно лепило успях да закрепя парче и с топъл силикон запълних фугите,не стана много добре,но поне няма да пропуска вода .Обиколих още пет автоморги ,включително тези на гара Курило и на НАДИН,но няма.Ако и при Италианеца няма ,съм намислил да сменя цялата задна врата с такава от VW POLO VARIANT,по размери е същата ,само няма тази вдлъбнатина за пластмасата.
shotik - майстор
Няма и при италианеца,намерих едно спукано ,но за 60 лв и се отказах.

Моля някой ,ако има Фолксваген Поло Комби,да снима задната врата от вътрешната страна и от долу ключалката ,която заключва вратата към купето,както и насрещника,не можах да намеря снимки. Не съм в София и ползвам флашка,интернетът е бавен и ми е трудно да търся повече.
montoya - майстор
Това само свето отразител ли е или има габарит, лампа за задна под него!?
Щото ако няма светлини, аз с удоволствие бих го разкарал
stanetzz - специалист
Защо просто не му лепнеш някаква лепенка отгоре, примерно "BG" ? Струва ли си целия филм с нови врати, бои и т.н. за едно парче пластмаса :?:
shotik - майстор
Фолио светоотразително,което намерих и го купих е много тънко и вероятно на пукнатини ще се скъса,а другото е , че изрезка от него ,залепена на портал на двор,за половин година е избеляла.
Намирам грешка в действията си ,не е трябвало да ползвам топъл силикон,защото е мек и не се полира.Трябвало е да ползвам Поксипол или подобно твърдо лепило,но чакам да ми пратят един по - читав светоотразител,на него също има пукнатини,но е по - добър от моя.

Колега montoya, има две лампи по 21 вата за пускане при мъгла , и дупката е точно на лявата , но само когато копчето на фаровете е включено и издърпано към водача.
kr1100 - майстор
и да го махне ще щръкне ключалката. Пиатй и при "Илко Моторс' от Пазарджик -може да има случайно.

Тема "Ремонт на светоотразител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: