Всички имаме коли, нали ?
alsted - майстор
Нормално ли е при запитване за наличие на боя по номер да ме питат за каква кола е? Този номер или им говори достатъчно или нищо не им говори :? Ако е второто защо изобщо го има този номер. Да не би да е таен и само завода производител и дистрибуторите му да си знаят какво означава? Ако е така мисля, че изобщо не биха го писали на видно място. Или причината си е чисто нашенска :?
stiv1961 - майстор
Според мен различните марки коли имат различни кодове за боята и респективно различни каталози за отделните марки :? , за това те питат за марката. Това намерих за Опел, за други марки не съм търсил:
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=44894
taran - специалист
Е,съвсем нормално е,това да не е ВИН кода та по него да се дешифрира информацията за автомобила.
Има производители на които кода на боята е лесно различим(например ФВ),обаче като отидеш и поискаш 199,в магазина немогат да отгатнат за каква марка е щото повече от една имат трицифрени кодове.
alsted - майстор
По VIN могат да се научат почти толкова неща за автомобила, колкото за човек от ЕГН-то му без предварително да се уточнява каквото и да е за него/нея. За боята имам 9 цифри и 3 букви. Все ми се струва, че те самите би трябвало до казват каква е марката :?
ivanovbg - майстор
Така ти се иска, но ... [-X
Като разполагаш със заглавието на филма можеш ли ми каза по коя телевизия кога ще го дават?
novgradski - специалист
Тях ги интересува само: марката на автомобила и цвета на боята,защото имат каталози за различните марки.
При тях нямат таблиците за: моделите...двигатели...ниво на оборудване...тапицерия...
Примерно за renault стикера е такъв:
Прикачен файл:
code renault.jpg
code renault.jpg (100.47 KиБ) Видяна 8465 пъти
...с тъмния шрифт съм си дешифрирал от друг стикер
..а само кода на боята от таблица (при тях както казах-има и каталог)
Прикачен файл:
code boja 2.jpg
taran - специалист
alsted написа:
По VIN могат да се научат почти толкова неща за автомобила, колкото за човек от ЕГН-то му без предварително да се уточнява каквото и да е за него/нея. За боята имам 9 цифри и 3 букви. Все ми се струва, че те самите би трябвало до казват каква е марката :?
Мен ми се струва,че не си записал каквото трябва-9 цифри и три букви,май не съм срещал досега.
Тани - модератор
Оствен всичко изброено по горе, има и остаряване на боята. В зависимост от марката, годината на производство и производителя на боята, цвета може да изглежда различно при два автомобила с един и същи номер боя. Също така, промяната в цвета е следствие и от въздействието на слънчевите лъчи. За най-сигурно, е необходимо да свалиш капачката на резервоара, за да тестват съответствието и при нужда да коригират цвета.
alsted - майстор
Задмина Хидразина :-D Да, това показва чичко Гугъл ... Все пак моля да се придържаме към основното ми питане.
Като написах марката на колата ми отговориха, че нямали "ЕКВ" :lol: Пълния № 806 188/452/ЕКВ
Защо изобщо има номер на боята? Наистина ли няма каталози, по които да се идентефицира? Колата е на голо купе и искам да стане като от завода. Знам къде може да стане това, но ще ми излезе, колкото още една кола. Мога да ги посетя с друга непребоядисвана кола да дотамънят нещо по нея, но и тя вече естествено е поизбеляла ... Да, има места, където не е толкова ... И все ми се струва, че този номер означава достатъчно :?
taran - специалист
Е,щом марката на колата трябва да остане в тайна,продължавай да търсиш.
Успех.
И да-няма каталози,отиваш с детайл от колата,код и марка и от множеството карнетки с цветове
вадят и сравняват.
Има цветове по кода на които излизат по десетина вариянта.

Тема "Номер на боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: