Всички имаме коли, нали ?
kostadin_spasov - специалист
Мога ли да монтирам мобилен охладител от този тип?
http://praktiker-online.bg/userfiles/pr ... _57161.jpg
с инвертор и какъв да е инвертора?
Ще го забия в един Голф2, 1.3-карб.
Второто питане е от какво да "сглобя" една сгъваема щора вместо задната кора за да си качвам на щерката колялото?
Благодаря за всеки практичен отговор на всички колеги.
ESPACE - майстор
Мощност на охлаждане - 70W :?
Воден резервоар - 7л.

За можене - можеш да го сложиш в колата. Сигурно и 150W истински инвертор ще го захрани. Основния въпрос е дали ще охлажда? Според мен нищо няма да прави в кола, пари на вятъра.
kostadin_spasov - специалист
Охладителя ми трябва за по-дълъг преход /повече от 10-20км/, а и "каляската" ще я "санирам" от вътре.А към колегата "Еспейс" по-ефективен ли ще е този кютук в къщи отколкото в колата?
nikolovvd - майстор
Същата работа може да ти свърши един вентилатор. Само формата му е различна.
Жена ми има подобен охладител в офиса. Бях много против като реши да го купи, но не ме послуша. Може и да охлажда, но ако вместо вода му слагаш лед от фризера. По принцип във водата се слагат от охладителите за хладилни чанти.
bagera1 - специалист
авторе, като голфаджия ще те посъветвам да не се занимаваш
един климатик няма да е над 200-250лв, вярно ще трябват още 50-100 за пълнене и нещо друго ако изкочи
друг вариант е това
Изображение
moimoimoi - майстор
на това ако му трябват замразени елементи за да охлажда то тогава това не е никакъв климатик ами си чист вентилатор,а вентилатор имаш и в колата само трябва да си намериш място къде да слагаш замразените елементи

едно слагане на климатик няма да излезе по евтино от 500лева,да не говорим че заводския климатик на голф2 е с фреон р12 който е забранен вече и ще трябва да се събират частите на парче,по рентабилно е или да си караш така или да смениш колата или да караш със замразени елементи
jorkataG - специалист
bagera1 написа:
Изображение
Колега кво е тва нещо?
:-D :-D :-D
hidrazin - майстор
Е как какво? Нали виждаш че има нещо като фуния? С нея ти събира мухите и буболечките от въздуха. Мрежата отделя едрите. Другите ти ги вкарва в купето ситно смлени през отворения прозорец. Гладен няма да останеш. :-D
:partyman:
miroton - майстор
hidrazin написа:
Е как какво? Нали виждаш че има нещо като фуния? С нея ти събира мухите и буболечките от въздуха. Мрежата отделя едрите. Другите ти ги вкарва в купето ситно смлени през отворения прозорец. Гладен няма да останеш. :-D
:lol: :lol: :drinkers:
hidrazin - майстор
Сега малко по-сериозно. Това е охладителна система за автомобили и се е използвала някъде 40-те и 50-те години на миналия век. Не използва фреон или ток. По-голямата част от това нещо е резервоар, който се пълни със студена вода. Може и да не е толкова студена. Вътре е цялото от вата, която се мокри от резервоара. Когато навлизащата струя въздух изпарява водата се понижава температурата. Охладения въздух влиза през един въздуховод през леко отворения прозорец. Демек охлажда чрез изпарение. Във въздуховода има и едно въже с което се управляват клапите. :-D
Имат някои основни проблеми. Все пак за да работи иска някаква минимална скорост и не обича влажен въздух. Мисля че в момента оригинални такива вървят по няколко стотин гущера. :?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_kw=THER ... AMP+COOLER
Ето и инструкция за монтаж.

Изображение

Тема "Мога ли да монтирам мобилен охладител от този тип?..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: