Всички имаме коли, нали ?
nv952 - майстор
Съфорумци...преди ден видях този знак http://stikeri.net/components/com_virtu ... 80x180.jpg че е кацнал пред входа :?
Не съм против мястото за хора с проблем с предвиждането,но не разбирам защо е сложен точно тук.
Разпитах и нямаме хора които да имат проблем с предвиждането от 3-те входа край самият знак.
Чудя се защото няма поставена маркировка и не е ясно къде точно е мястото за инвалиди и затова избягвам да спирам близо до него но все се налага някой път да се носят разни работи към вкъщи.
От другата страна на улицата има паркирани коли (където е със синьо) и мисля че мястото на парко местата за тези хора с проблем е точно там :)
Освен това има и паркинг зад такситата.Виждам хора които спират там и се чудя що така са го измислили :roll:
Какво мислите вие :?:
ИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Изображение
profesionalist_wood - майстор
Ами трябва да пуснеш жалба в общината че този знак е сложен баш на входа и е без маркировка и пречи на живущите в блока.
Общо взето е абсурдно без организацията да е направена както трябва
Кики - специалист
nv952 написа:
Съфорумци...преди ден видях този знак и се чудя що така са го измислили
Какво мислите вие :?:
Аз мисля че този който го е "измислил" не може да мисли, или е просто някой некадърен връзкар назначен в общината на тази длъжност. Вече доста безмислени и глупави решения се навъдиха в Бургас, нямам нищо против новите неща и адмирирам работата на кмета и всичко ново което се направи в града но когато се правят пълни малоумия за да се вземат някакви пари от Европа става смешно и лошото е че след това ще се дават наши пари за оправяне на тъпи решения.
nikolovvd - майстор
С чиста съвест можеш да си пуснеш една жалба до кмета, защото общината се грижи за хоризонталната и вертикална маркировка, с копие то началника на ОД на МВР и на КАТ "Пътна полиция".
Като основна причина можеш да изтъкнеш, че знакът нарушава Чл.98 ал.2 т.2 от ЗДвП, а именно:
Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;
2. до престояващо или паркирано пътно превозно средство от страната на движението;
3. в тунели и подлези, на мостове, надлези, стеснени участъци от пътя и в участъци с ограничена видимост;
4. върху трамвайни и железопътни линии или в такава близост до тях, която може да затрудни движението на релсовите превозни средства;
5. на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях;
6. на кръстовище и на по-малко от 5 метра от тях;
7. на платното за движение, където разстоянието между пътното превозно средство и пътната маркировка, забранена за пресичане, е по-малко от 3 метра или с пътен знак е забранено изпреварването;
8. върху пътна лента, предназначена за движение на бавнодвижещи се пътни превозни средства, обозначена с пътен знак.
(2) Освен в посочените в ал. 1 случаи паркирането е забранено:
1. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете на паркове, театри, кина, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат или да излизат пътни превозни средства;
2. на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях;
3. на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници;
4. (изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 7.08.2012 г.) на места, определени за хора с трайни увреждания;
5. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) на пътя - за регистрирани пътни превозни средства, свидетелството за регистрация на които е отнето или върнато в Министерството на вътрешните работи;
6. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред входовете и на прилежащите тротоари на детските заведения и училищата.
DundyTheCroc - майстор
Според мен знака е сложен просто така, без никакви мисъл и смисъл, просто се усвояват едни средства уж се грижим за хората. И аз съм за жалба.
nv952 - майстор
Благодаря за коментарите по проблема! :) Щом съвета е за жалба...ще пусна,пък да видим :wink: :partyman:
Кики написа:
Вече доста безсмислени и глупави решения се навъдиха в Бургас, нямам нищо против новите неща и адмирирам работата на кмета и всичко ново което се направи в града но когато се правят пълни малоумия за да се вземат някакви пари от Европа става смешно и лошото е че след това ще се дават наши пари за оправяне на тъпи решения.

Кики не знам в кой комплекс си,но предполагам си чул за тая нова улица...тя е в моя район и имам наблюдение от изграждането И.Не разбирам защо се строи,но важното е ,че се отчита дейност.
Преди седмица някъде намерих тази статия. :shock:
Стълбове-убийци застрашават ж.к. "Изгрев", като за селски двор са, не за Бургас!
nikolovvd - майстор
DundyTheCroc написа:
Според мен знака е сложен просто така, без никакви мисъл и смисъл, просто се усвояват едни средства уж се грижим за хората.
Не си прав! На предишната улица, на която живеех, един ден минаха и нарисуваха парко места и сложиха синя линия отстрани, т.е. "синя зона". Точно срещу изхода на строителен магазин нарисували две. Идва си някой по улицата, гледа маркировката и си паркира. така затваря изхода на магазина, че дори лек автомобил не би могъл да влезе или излезе, а да не говорим за бус, а все пак е строителен магазин и никой не идва с ръчна количка за 10 торби цимент примерно.
Вика собственика на магазина КАТ, а ония вдигат рамене и казват, че нищо не могат да направят. Има си маркировка и човека си е спрял правилно. Та жалби, та разправии и накрая от общината дойдоха и направиха 2 кръста на парко местата.
Та и в този случай със знака. Утре като спре някой с инвалидни права пред входа, върви се оплаквай на арменския поп. Нито КАТ, нито паяка ще ти влезнат в положението, а това че може да се наложи, я пожарна да дойде, я някой с носилка или пази Боже с ковчег да изнасят, ами проблема си е техен.
Малко се мисли в тази държава и се правят подобни простотии. А после завиждат на този или онзи, че бил богат, че кара хубава кола и т.н. Вече нещата взеха да си идват по местата. Имаш ум, способен, знаещ и можещ си - живееш като бял човек. Имаш ум, но си мързелив и некадърен - живей на помощи, ако можеш.
dundurma - специалист
бе лайнян стана града ни и тва е :axe: :axe: :axe: :axe: :axe:

Тема "Знак за инвалиди-въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: