В последните няколко години много се коментират данъците, както и нови-стари автомобили. За екокатегории и кой замърсявал повече. За по-високо "Евро" - по-малък данък. Абстрахирам се от факта, че данък МПС е данък за притежание на собственост, а не екологичен данък, но по логиката на по-горните изброени коментари към този данък ми е интересно защо няма отстъпка от данъка за автомобили с АГУ, след като пропан-бутанът като гориво много по-пълноценно изгаря и от екологична гледна точка замърсява много по-малко околната среда?
Всички имаме коли, нали ?
thinkpad
- майстор
167 мнения в "Защо няма отстъпка от данък за автомобили с АГУ?"
ditronix
- специалист
А аз защо плащам в пъти по-голям данък, след като колата ми е със сертификати EURO 4 и ECO 3? Не се ли сещаш, че ако изпушиш и една цигара в колата си някой ще те обуе с нов данък, но дори и на маймуна да се направиш и колата ти да започне да поглъща СО , СО2 и да изхвърля кослород в атмосферата никой няма да забележи това и да ти каже даже едно "мерси"! Защо да задаваме такива въпроси, след като е ясно че на маймуни ще се направят управниците ни, и пак ще ни бъркат в джобовете, ако е необходимо през носа ли през гъза!
thinkpad
- майстор
ditronix написа:А аз защо плащам в пъти по-голям данък, след като колата ми е със сертификати EURO 4 и ECO 3?То се плаща основно по-висок данък, защото автомобилът е по-нов, следователно по-скъп. Както на по-големите доходи в данъчната декларация под чертата има по-голяма сума, която е данък. Като притежаваш нещо скъпо, следователно можеш и да плащаш данък. Ако си гола пушка - не притежаваш нещо скъпо. Екологичните категории отскоро играят роля и не мога да разбера защо с всичко друго, няма отстъпка за АГУ и въобще не се обсъжда такава. Горивните уредби за алтернативни горива - метан и пропан-бутан намаляват вредните емисии значително и щадят много от екологична гледна точка спрямо бензин или дизел. Непонятно ми е просто.
hidrazin
- майстор
ditronix написа:А аз защо плащам в пъти по-голям данък, след като колата ми е със сертификати EURO 4 и ECO 3? ...Ми не знам защо.
Чл. 59. ..., в сила от 01.01.2014 г.) ....
(2) (Нова - ДВ, бр. 101 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW включително и съответстващи на екологични категории "Евро 3" и "Евро 4" данъкът се заплаща с 50 на сто намаление, а за съответстващите на "Евро 5" и "Евро 6" - с 60 на сто намаление, от определения по чл. 55, ал. 1 и 3 данък.
.............................................
(5) (Нова - ДВ, бр. 101 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) Екологичните категории "Евро 3", "Евро 4", "Евро 5", "Евро 6" и "ЕЕV" се удостоверяват чрез предоставяне на документ, от който е видно съответствието на превозното средство с определената от производителя екологична категория.

lov
- майстор
Цирка у нас си е пълен от край време. Никъде по света няма приравняване на автомобила към недвижимо имущество. Тоест сега за да го продадеш трябва да имаш подписа от половинката си. И другото е че никъде не ти търсят номер на двигателя и да ти го описват защото той е подменяем възел тоест резервна част.
А за газовите уредби в някои държави има минимално намаление на данъка но е почти символично. Разликата идва от застрахователните компании които смятат че уредбите с пропан-бутан са по безопасни при автопроишествия. Само не ме карайте сега да диря документи и да ви ги привеждам и да обяснявам защо.
Но пък ако си свалиш катализатора и се правиш на тарикат ще ти откъснат главата от кръста на долу. Че данъците за които пише Хидрата ще ти се видят мана небесна.
А за газовите уредби в някои държави има минимално намаление на данъка но е почти символично. Разликата идва от застрахователните компании които смятат че уредбите с пропан-бутан са по безопасни при автопроишествия. Само не ме карайте сега да диря документи и да ви ги привеждам и да обяснявам защо.
Но пък ако си свалиш катализатора и се правиш на тарикат ще ти откъснат главата от кръста на долу. Че данъците за които пише Хидрата ще ти се видят мана небесна.
Тема "Защо няма отстъпка от данък за автомобили с АГУ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература