Всички имаме коли, нали ?
grants - специалист
здравейте.купих си това устроиство http://dobrikit.net/VKLJUCHVANE-PHAROVE ... l8q4q45tp1 с мисълта че ще се справя и сам ше си го свържаааа.обаче като отворих контактния ключ там няма никакви клеми,........колата е опел зафира 2000 кубика .производство 2000г.ще съм благодарен на всякакви идеи как да се справя с проблема
25th Hour - специалист
Зафирата няма таква клема а има букса. Провери пак дали имаш и ми пиши....знам човек, който продава оригинални GM. 50 лева са, но са истински...това, което си купил не е нищо...
grants - специалист
неможах да видя такава клема,утре продължавам да мисля по въпроса.трябва да стане с това реле понякакав начин
Ники274 - специалист
Ако не можеш да откриеш кабела за контакта,върши и някое друго устройство което ползва 12в при контакт,най видимото е бобината за запалването ако е бензин.При дизел с по елементарните помпи влиза само едно кабелче.Друг вариант е запалката,но само ако работи единствено при контакт.Касетофона също ползва 12в от контакта и т.н.От линка,който си дал,ми прилича на обикновено време реле.Така,че нямаш голяма консумация.Двата кабела на изхода трябва да ги свържеш на ключа за фаровете(късите).В смисъл там няма напрежение,това са "сухи" контакти и шунтират ключа за фаровете.Предполагам там ще е по трудничко.В някой ключове за фаровете отива и 12в от контакта.Бих ти препоръчал от там да почнеш навързването на схемичката и има вариант всичко да си "вземеш" от този ключ.
MamaMy - майстор
Вземи оригинала! Това го продаваш и имаш доста екстри. :)

ПП На Астра е под корите под волана. Може и на Зафира да е там. Другия начин е да търсиш в нета къде е буксата.
grants - специалист
колега Ники274 дай малко повече инфо за схемата на връзване.захранването ми от запалката е след като дам контакт,така че ще го взема от там.другото не ми е мн. ясно ,откъде и как да прекъсна късите светлини.и какво ще рече сухи контакти?
grants - специалист
MamaMy
какво имаш предвид.бъди по конкретен
aiako - специалист
http://www.lesibg.com/index.php?main_pa ... ka46iajuk1

Колега аз поръчах това и сега е дошло при куриера, за Renault Clio 94г. Ще вида какво ще стане при мен и ако мога ще обяснявам :-D
25th Hour - специалист
grants написа:
неможах да видя такава клема,утре продължавам да мисля по въпроса.трябва да стане с това реле понякакав начин

Сега проверих- специално за Зафира А буксата се намира зад бушонното табло. То се сваля като стиснеш черните пластмаски и завъртиш таблото. Казаха ми, че е малко пипкаво, но зад него е буксата..
grants - специалист
значи всичко свързах но ми изникна друг проблем.я ми кажете сега как да накарам зумера да спре да пищи.у-вото работи но като орворя вратата и зумера тръгва да свири.знае ли някой как се разглобява и се сваля тоа зумер
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=63737
а това е таблото

Тема "реле за фарове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: