• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
pvk1967 - специалист
Свалих горния панел на арматурното табло на Рено-то, за да сменя изгорели крушки от подсветката на километража и "греда...."- оказа се, че опората на въпросния панел, която го държи дъгообразен се е е отлепила от него, а освен това се е разделила в средата, на двете си части......! И изпаднах в приключение-не мога да намеря лепило с което за залепя тези части по местата им - пробвах какво ли не и всичко се отлепя от мястото където е намазано! Вижда се че в завода са използвали температура за съединяването им, но такава техника в домашни условия няма от къде! Не мога да разбера какъв е материала, че не ще да хване лепило, което освен всичко трябва и да е гъвкаво след втвърдяване! Ще съм благодарен за мнения от опитни колеги! Да не би да е полипропилен материала и ако е такъв с какво се лепи тази чудесия....!!???? :? :?:
MamaMy - майстор
Пробвай с полиуретан. След стягане става като гума и държи дори стъкло. До сега не ме е издънило с никаква пластмаса. Дори парчета от бронята съм залепил с такова.

Изображение
pvk1967 - специалист
Като чета какво пише за качествата на това лепило се сещам за Церезит ФТ101 и лепилото с което правят стъклопакетите - имат адхезия към всичко каквото се сетите и са гъвкави и здрави след изсъхване, само не и спрямо пластмасата на проклетото табло! :supz:
MamaMy - майстор
Церезита не е полиуретан. Полиуретана лепи дори найлон. По цял ден лепя силиконови ленти и ламарина към всякакви пластмаси именно с полиуретан. И не е точно тази марка. Каквото има на близката железария за до 10лв :-D
pvk1967 - специалист
Не ми е за десетте лева, ами вече два месеца карам с изтърбушено табло....! И ми е вече почти писнало да търся поредното лепило, да цапам за поредната проба и да чакам нужното време, за да видя, че и това не е хванало...., но ще видя какво има в близката железария от този род и ще взема да опитам....!!! :?
crez - майстор
Полипропилен се лепи само с температура т.е взимаш поялника и разтопяваш двете повърхности и залепваш.
pvk1967 - специалист
Работата е там, че става въпрос за около 1 линеен метър слепка и то детайлите са отлепени само от единия край, което автоматично означава, че не може свободно да се бърка между двете повърхности.....!? Трябва наведнъж да се напълни с точното лепило, да се притисне и .......дано стане, защото не може да цапаш постоянно с неподходящи лепила и да се надяваш повърхността да остане чиста , за да хване точното такова когато го намериш......! А както казах достъпа е затруднен дори и за почистване....! :?
pvk1967 - специалист
Ужас! Днес сутринта намерих в една железария полиуретаново лепило за мека пластмаса ...... и пак същата работа - стегнало е ама само за себе си - като го натиснах с нокът се обели сякаш беше намазан картоф, а не пластмаса! Май ще трябва да пробвам старата изпитана рецепта : стружки от материала, хлороформ, стъклена чаша, метална бъркалка и т.н. и като ти хареса гъстотата клепаш и притискаш, а когато хлороформа се изпари остава като отливка на мястото на полагането....! Остава проблема с намирането на хлороформа...! :?
MamaMy - майстор
Аз ти казах да търсиш полиуретан, а не полиуретаново лепило. Има разлика от земята до небето. [-X
pvk1967 - специалист
Добре де, питах продавача за полиуретан и той ми показа "Момент фикс" на Хенкел и това лепило, което споменах. Като четох по Фикса видях, че пише, че не се препоръчва за полиетилен, полипропилен и т. н. като на Церезита и затова не взех, за да не давам още 10лв., само и само да се ядосам повече....! Това което си показал на снимката ми е напълно непознато и го няма по нашите магазини...! Ако можеш да изброиш няколко марки и артикули, ще съм ти благодарен - дано нещо ми се види познато, а иначе вече поръчах на няколко човека да ми търсят хлороформ....! :? И в какво, всъщност, е разликата между "полиуретан" и "полиуретаново лепило"??? :?
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на части от таблото на "Рено Сценик"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: