Всички имаме коли, нали ?
barutnika - напреднал
Привет на всички
Позволявам си да ви питам за един касетофон който е на колата.
След като свалих акумулатора да го заредя искаше код и не мога да го пусна
Моят код в сервизната книжка 0572 но не приема.
Търсих в нета и намерих калкулатор.
Моят security code e U893 .
Калкулаторът генерира код 5170.С него също не става
Моля за съдействие.
Лека вечер
ivanovbg - майстор
Дай снимка на етикета.
barutnika - напреднал
Привет.
Прикачам снимка на етикета.От страни има щамповано друг номер:RX461FX4158805.
Лек и успешен ден.

Прикачен файл

Philips radiosat 6010 security code.jpg
ivanovbg - майстор
Вероятно е сменяван кода. Пробвай с 0000. Ако не стане трябва да се чете с програматор и да се види кой е.
Иначе заводския е 5170. Натискаш и задържаш петицата след като го набереш, нали?
barutnika - напреднал
Привет.
Благодаря на ivanovbg
Вероятно се занимаваш с това.Не съм го отварял да видя паметта каква е.Имаш ли представа каква е SMD или нормален монтаж и от типа 24C01,2,3...16 или е някаква друга. Какъв тип програматор е ?Аз имам Pony за този тип памет 24C01,2,3...16 тя е много разпространена в телевизорите. Искам да те питам може ли да се премахне кода ,просто да не иска .Относно потвърждението на кода при мене има копчета на волана и от там потвърждавам ,не дава да се въвеждат цифрите от радиото.
Благодаря ти за инфото и за вниманието.
Лек и успешен ден
ivanovbg - майстор
Не само :wink: Кода е в паметта - EEPROM 24W166 ST - DIP8 и май беше някъде под механизма или близо до него. Няма вариант да не иска код или поне аз не знам такъв.

:partyman:
dyaneff - майстор
В нета има дъмпове, но обикновено за 0000. Мисля, че имаше някакъв "чалъм" за запис на тази памет заради W.
nikolovvd - майстор
Някой приемници имат по два кода.
Единия е за отключване, а другият като го вкараш никога повече не ти иска код.
Имах някъде една флашка с такива програми, но от 10 години съм зарязал тази работа.
barutnika - напреднал
Привет на всички
Благодаря на отзовалите се .Касетофона прие кода след като прочетох паметта.Първо реших да не свалям чипа ,запоих кабели на 8 крак(захранване 5волта),5 и 6 крак SDA I SCL и разбира се масата ,която е на 4-то краче.Свързах програматора и се опитах да прочета паметта.Имам програматор Pony Prog.Разбира се не се получи ,докато не отпоих от платката (повдигнах) 5 и 6 крак.После попитах и други хора по въпроса .Следваше въпрос ,защо не съм отпоил и 8 крак ,понеже някои процесори работят и на 3 волта(програматора работи на 5 волта).Та който реши да го прави сам (като мене новобранец в материята) да внимава понеже няма гръмотевици когато изгаря процесора :-?
После дъмпа разбира се го прочетох на програмите които съм прикачил по долу.
Оказа се че някой е сменял кода и от 5170 го е направил на 5270
Благодаря още веднъж на всички
Лек и успешен ден

Прикачен файл

CalcGen-НОВ.rar
(389.83 KиБ) Свален 97 пъти

Прикачен файл

Aphilips.rar
(182.82 KиБ) Свален 90 пъти
ivanovbg - майстор
Добре си се справил. Мислех , че ще се обадиш. =D>

Тема "Philips radiosat 6010 security code" | Включи се в дискусията: